Vištienos skrandukai grietinėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2val.
Apie receptą
Norite sužinoti, kaip paruošti vištienos skrandukus grietinėje, kad jie būtų minkšti, sultingi ir labai skanūs? Tuomet skirkite visą dėmesį šiam receptui su išsamiomis instrukcijomis ir nuotraukomis. Vištienos skrandukų grietinėje gaminimas gali užtrukti gana ilgai - taip yra dėl subproduktų ypatybių. Skrandukai gali būti gana kieti, todėl juos tenka troškinti iki 2 valandų. Tačiau rezultatas tikrai vertas laukimo: gausite skanų, naudingą ir nebrangų patiekalą, kurį galima patiekti tiek suaugusiesiems, tiek vaikams, su mėgstamu garnyru.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos skrandukai600~700 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Morka1~2 vnt
-
Grietinė200 gramų
-
Pomidorų padažas2 šaukštai
-
Sultinys300 mililitrų
-
Lauro lapas1 vnt
-
Kvapieji pipirai2~3 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus1~2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kad patiekalas būtų tikrai švelnus, vištienos skrandukus reikia iš anksto apvirti. Pirmiausia juos kruopščiai nuplaukite ir nuvalykite. Tuomet sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirus vandenį lengvai pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 45-60 minučių. -
2. Vištienos skrandukų grietinėje receptas tęsiamas tada, kai virti subproduktai šiek tiek atvėsta (galima juos perlieti šaltu vandeniu ir nuplauti). Skrandukus nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, maždaug į 3 dalis. -
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais. Šio patiekalo daržovėmis tikrai nesugadinsite, tad drąsiai galite naudoti dvi vidutines svogūnų galvas. -
4. Morką nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Jei norite, galite naudoti ir kitas daržoves, pavyzdžiui, saldžiąją papriką. -
Reklama
-
5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite daržoves. Kepkite jas ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tai užtruks apie 10 minučių. -
6. Tuomet prie daržovių sudėkite skrandukus ir supilkite apie 200 ml vandens arba sultinio. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą. Troškinkite 10-15 minučių. -
Reklama
-
7. Paskutiniame etape patiekalą galite pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Į keptuvę įpilkite grietinės ir šiek tiek pomidorų padažo, kad padažas būtų sodresnis (galite naudoti 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos). Įdėkite lauro lapų, kvapiųjų pipirų ir kitų prieskonių pagal pageidavimą. Troškinkite vištienos subproduktus grietinėje po uždarytu dangčiu apie 20 minučių. Tada paragaukite subproduktų ir, jei reikia, troškinkite dar 15-20 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















