Įdaryta vištienos krūtinėlė
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Įdaryta vištienos krūtinėlė galės papuošti bet kokį šventinį stalą ir nustebinti svečius. Galų gale, švelnus daržovių įdaras su grietinėle yra tobulo skonio kuris patiks visiems. Įdarytos vištienos krūtinėlės įdarui galite naudoti bet kokias mėgstamas daržoves. O grietinėlę galima pakeisti kokosų kremu ar bet kuo, kas jums patinka. Jei jums patinka auksinės spalvos plutel4 ant viršaus, 20 minučių prieš kepimą pabarstykite viršų tarkuotu sūriu arba majonezu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė1 vnt
-
Paprika50 gramų
-
Porai25 gramai
-
Grietinėlė 33%75 gramai
-
Česnakai1 skiltelė
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Muskato riešutaspagal skonį (maltas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių jums reikia įdarytos vištienos filė gamybai. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves.
-
2. Porą supjaustykite plonomis juostelėmis. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite, sudėkite smulkintus porus.
-
Reklama
-
3. Iš pipirų išimjkite sėklas, supjaustykite plonomis juostelėmis ir suberkite į keptuvę su porais.
-
4. Troškinkite daržoves ant vidutinės ugnies 3 minutes, pamaišydami.
-
Reklama
-
5. Supilkite grietinėlę į keptuvę su troškintomis daržovėmis. Apie 25g grietinėlės pasilikite vėlesniam laikui.
-
6. Viską pasūdykite, pabarstykite pipirais ir suberkite muskato riešutą, išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Troškinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, suberkite tarkuotą česnaką ir išmaišykite. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių.
-
8. Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pasukite nugarinę į šoną ir šiek tiek prapjaukite. Padarykite pjūvį viduryje, nepjaudami iki galo. Prapjaukite šiek tiek daugiau į šoną iš kiekvienos pusės. Padarydami kaip kišenę.
-
Reklama
-
9. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir įdėkite krūtinėlę.
-
10. Užpildykite padaryta „kišenę“ kreminiu daržovių įdaru.
-
Reklama
-
11. Viršų uždarykite su krūtinėlės šonais.
-
12. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
-
13. Išimkite filė su įdaryta krūtine iš orkaitės, apšlakstykite likusiu grietinėle ir kepkite dar 10 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, leiskite pastovėti 5 minutes ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama