Karka aluje su medumi
4.1 (9 įvertinimai)
6 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Ant šventinio stalo įspūdingai atrodo visa mėsa: visa vištiena, jauna kiaulė ir pan. Siūlau receptą, kaip aluje su medumi pasigaminti karką. Patiekalas papuoš stalą ir džiugins skoniu. Tokio patiekalo gaminimas nereikalauja daug pastangų, tereikia gerai nuvalyti karką, apibarstyti prieskoniais ir iškepti. Šis patiekalas yra gana ekonomiškas, todėl galite pamaloninti save ir savo artimuosius. Kiaulienos karka sugers visus prieskonių kvapus ir skonius, mėsa nebus labai riebi ir neperdžiūvusi.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Karka1 vnt (1,2~1,5 kilogramo)
-
Tamsus alus0,5 litro
-
Medus3 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt
-
Petražolės1 krūva
-
Pipirai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Salierai1 krūva
-
Gvazdikėliai2 vnt
-
Pipirų mišinyspagal skonį
-
Lauro lapas3 vnt
-
Česnakai1 vnt
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Karką nuvalykite. Nuplaukite daržoves, nulupkite ir supjaustykite. Karką dedame į didelį puodą, užmerkiame su visais prieskoniais, daržovėmis ir druska.
-
2. Į puodą supilkite pusę butelio alaus ir įpilkite vandens, kad neuždengtų mėsos.
-
Reklama
-
3. Puodą su karka uždėkite ant nedidelės ugnies, uždarykite dangtį ir palikite 2 valandoms. Karts nuo karto pasižiūrime į puodą ir apipilame mėsą gautu sultiniu.
-
4. Po dviejų valandų ant viryklės atidėkite mėsą į šalį, leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
5. Likusiu alumi atskiedžiame medų, išmaišome ir mišiniu apliejame mėsą.
-
6. Karką dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, o po dvidešimties minučių temperatūrą sumažiname iki 190-180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių (jei karka didelė, tai gali užtrukti ilgiau), kas 10 minučių karką apliejame savo sultimis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (9 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama