Karka aluje su medumi

Karka aluje su medumi

4.1 (9 įvertinimai)

6 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Ant šventinio stalo įspūdingai atrodo visa mėsa: visa vištiena, jauna kiaulė ir pan. Siūlau receptą, kaip aluje su medumi pasigaminti karką. Patiekalas papuoš stalą ir džiugins skoniu. Tokio patiekalo gaminimas nereikalauja daug pastangų, tereikia gerai nuvalyti karką, apibarstyti prieskoniais ir iškepti. Šis patiekalas yra gana ekonomiškas, todėl galite pamaloninti save ir savo artimuosius. Kiaulienos karka sugers visus prieskonių kvapus ir skonius, mėsa nebus labai riebi ir neperdžiūvusi.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Karka
    1 vnt (1,2~1,5 kilogramo)
  • Tamsus alus
    0,5 litro
  • Medus
    3 šaukštai
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Petražolės
    1 krūva
  • Pipirai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Salierai
    1 krūva
  • Gvazdikėliai
    2 vnt
  • Pipirų mišinys
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    3 vnt
  • Česnakai
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Karką nuvalykite. Nuplaukite daržoves, nulupkite ir supjaustykite. Karką dedame į didelį puodą, užmerkiame su visais prieskoniais, daržov...
    1. Karką nuvalykite. Nuplaukite daržoves, nulupkite ir supjaustykite. Karką dedame į didelį puodą, užmerkiame su visais prieskoniais, daržovėmis ir druska.
  • Į puodą supilkite pusę butelio alaus ir įpilkite vandens, kad neuždengtų mėsos.
    2. Į puodą supilkite pusę butelio alaus ir įpilkite vandens, kad neuždengtų mėsos.
  • Reklama
  • Puodą su karka uždėkite ant nedidelės ugnies, uždarykite dangtį ir palikite 2 valandoms. Karts nuo karto pasižiūrime į puodą ir apipilame...
    3. Puodą su karka uždėkite ant nedidelės ugnies, uždarykite dangtį ir palikite 2 valandoms. Karts nuo karto pasižiūrime į puodą ir apipilame mėsą gautu sultiniu.
  • Po dviejų valandų ant viryklės atidėkite mėsą į šalį, leiskite atvėsti.
    4. Po dviejų valandų ant viryklės atidėkite mėsą į šalį, leiskite atvėsti.
  • Reklama
  • Likusiu alumi atskiedžiame medų, išmaišome ir mišiniu apliejame mėsą.
    5. Likusiu alumi atskiedžiame medų, išmaišome ir mišiniu apliejame mėsą.
  • Karką dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, o po dvidešimties minučių temperatūrą sumažiname iki 190-180 laipsnių. Kepame apie 40...
    6. Karką dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, o po dvidešimties minučių temperatūrą sumažiname iki 190-180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių (jei karka didelė, tai gali užtrukti ilgiau), kas 10 minučių karką apliejame savo sultimis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.1/5 (9 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai