Avižinių dribsnių duona su kefyru be mielių

Avižinių dribsnių duona su kefyru be mielių

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Porėta, šiek tiek trupanti ir trapia pluta – visa tai apie avižinių dribsnių duoną su kefyru. Labai lengva paruošti, puikiai tinka sumuštiniams arba kaip priedas prie patiekalų. Šiai duonai gaminti naudojau greitai paruošiamas avižas. Prieš pjaustydami avižų duoną būtinai visiškai atvėsinkite.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai
    200 gramų
  • Kefyras
    200 mililitrų
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    40 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Sudėkite grūdus į maišytuvo dubenį.
    2. Sudėkite grūdus į maišytuvo dubenį.
  • Reklama
  • Įjunkite įrenginį 1 minutę.
    3. Įjunkite įrenginį 1 minutę.
  • Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus ir įdėkite druskos.
    4. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus ir įdėkite druskos.
  • Reklama
  • Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
    5. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
  • Supilkite kefyrą ir sudėkite soda.
    6. Supilkite kefyrą ir sudėkite soda.
  • Reklama
  • Sumaišykite šiuos ingredientus, kol susidarys vienalytis mišinys.
    7. Sumaišykite šiuos ingredientus, kol susidarys vienalytis mišinys.
  • Suberkite smulkintus avižinius dribsnius.
    8. Suberkite smulkintus avižinius dribsnius.
  • Reklama
  • Maišykite juos, kol gausite vienalytę avižinių dribsnių tešlą. Tešlos konsistencija tiršta ir klampi, į formą reikia pilti šaukštu, o ne ...
    9. Maišykite juos, kol gausite vienalytę avižinių dribsnių tešlą. Tešlos konsistencija tiršta ir klampi, į formą reikia pilti šaukštu, o ne rankomis.
  • Turiu 2 keramines formas, kurių tūris 500 ml. kepimui. Labai rekomenduoju ant bet kokios formos dugno, išskyrus silikoną, uždėti gabalėlį...
    10. Turiu 2 keramines formas, kurių tūris 500 ml. kepimui. Labai rekomenduoju ant bet kokios formos dugno, išskyrus silikoną, uždėti gabalėlį aukštos kokybės kepimo popieriaus. Į paruoštą formą dėkite avižinių dribsnių tešlą ir šlapiomis rankomis išlyginkite būsimos duonos paviršių. Duoną dėkite kepti į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, 25 minutes. Pasirengimo ženklas yra aukso rudos spalvos pluta.
  • Reklama
  • Išimkite avižinių dribsnių duoną iš formos, visiškai atvėsinkite ir patiekite.
    11. Išimkite avižinių dribsnių duoną iš formos, visiškai atvėsinkite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai