Avižinių dribsnių duona su kefyru be mielių
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Porėta, šiek tiek trupanti ir trapia pluta – visa tai apie avižinių dribsnių duoną su kefyru. Labai lengva paruošti, puikiai tinka sumuštiniams arba kaip priedas prie patiekalų. Šiai duonai gaminti naudojau greitai paruošiamas avižas. Prieš pjaustydami avižų duoną būtinai visiškai atvėsinkite.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avižiniai dribsniai200 gramų
-
Kefyras200 mililitrų
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus40 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Sudėkite grūdus į maišytuvo dubenį.
-
Reklama
-
3. Įjunkite įrenginį 1 minutę.
-
4. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus ir įdėkite druskos.
-
Reklama
-
5. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
-
6. Supilkite kefyrą ir sudėkite soda.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite šiuos ingredientus, kol susidarys vienalytis mišinys.
-
8. Suberkite smulkintus avižinius dribsnius.
-
Reklama
-
9. Maišykite juos, kol gausite vienalytę avižinių dribsnių tešlą. Tešlos konsistencija tiršta ir klampi, į formą reikia pilti šaukštu, o ne rankomis.
-
10. Turiu 2 keramines formas, kurių tūris 500 ml. kepimui. Labai rekomenduoju ant bet kokios formos dugno, išskyrus silikoną, uždėti gabalėlį aukštos kokybės kepimo popieriaus. Į paruoštą formą dėkite avižinių dribsnių tešlą ir šlapiomis rankomis išlyginkite būsimos duonos paviršių. Duoną dėkite kepti į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, 25 minutes. Pasirengimo ženklas yra aukso rudos spalvos pluta.
-
Reklama
-
11. Išimkite avižinių dribsnių duoną iš formos, visiškai atvėsinkite ir patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama