Pomidorų puselės be sterilizacijos žiemai

Pomidorų puselės be sterilizacijos žiemai

3.8 (52 įvertinimai)

2 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Pjaustyti pomidorai konservuojami daug greičiau nei sveiki vaisiai, be to, jie turi malonų skonį. Norint paruošti pomidorų puseles, naudojamas klasikinis receptas be sterilizacijos. Sterilizuojant stiklainius, pomidorai tampa labai minkšti, tačiau pagal šį receptą jie išliks tvirti ir elastingi. Norėdami tai padaryti, pasirinkite pomidorus su tankia oda. Produktų skaičius nurodytas 2 stiklainiams po 500 ml.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Actas 9%
    2 šaukštai
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Druska
    2 šaukštai
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Česnakai
    4~6 skiltelės
  • Gvazdikas
    2 vnt
  • Lauro lapas
    4 vnt
  • Pipirų žirneliai
    6~8 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamas daržoves ir prieskonius. Naudojame kokybiškus pomidorus, nedidelio dydžio, puikiai tiks veislė 'Slyva'.
    1. Paruoškite reikiamas daržoves ir prieskonius. Naudojame kokybiškus pomidorus, nedidelio dydžio, puikiai tiks veislė 'Slyva'.
  • Pomidorus kelis kartus kruopščiai nuplaukite šaltame vandenyje, šiek tiek nusausinkite. Kiekvieną pomidorą perpjaukite į dvi išilgines da...
    2. Pomidorus kelis kartus kruopščiai nuplaukite šaltame vandenyje, šiek tiek nusausinkite. Kiekvieną pomidorą perpjaukite į dvi išilgines dalis.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais žiedais. Nulupkite česnaką, palikite sveiką arba perpjaukite pusiau.
    3. Svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais žiedais. Nulupkite česnaką, palikite sveiką arba perpjaukite pusiau.
  • Pirmiausia sterilizuokite stiklainius. Tai galima padaryti bet kokiu jums patogiu būdu – virinant, sterilizuojant garais, orkaitėje ar mi...
    4. Pirmiausia sterilizuokite stiklainius. Tai galima padaryti bet kokiu jums patogiu būdu – virinant, sterilizuojant garais, orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. Virkite dangčius vandenyje 5 minutes. Būtinai visiškai nusausinkite stiklainius ir dangtelius. Pomidorus sudėkite į stiklainius pakaitomis su svogūnų griežinėliais. Pomidorai turi būti išdėstyti nupjauta puse žemyn. Į stiklainį taip pat sudėkite česnaką.
  • Reklama
  • Tuo tarpu paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius, lauro lapą, gvazdikėlius, pavirkite ...
    5. Tuo tarpu paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius, lauro lapą, gvazdikėlius, pavirkite 3 minutes.
  • Pabaigoje supilkite actą ir augalinį aliejų, nukelkite nuo ugnies.
    6. Pabaigoje supilkite actą ir augalinį aliejų, nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Karštu marinatu užpilkite daržoves stiklainiuose. Leiskite išeiti garams ir oro burbuliukams. Nedelsdami užsukite stiklainį užsukamais da...
    7. Karštu marinatu užpilkite daržoves stiklainiuose. Leiskite išeiti garams ir oro burbuliukams. Nedelsdami užsukite stiklainį užsukamais dangteliais, paverskite ant šono, patikrindami, ar nėra nuotėkio.
  • Sėkmės ruošiantis!
    8. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (52 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai