Pomidorų puselės be sterilizacijos žiemai
3.8 (52 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Pjaustyti pomidorai konservuojami daug greičiau nei sveiki vaisiai, be to, jie turi malonų skonį. Norint paruošti pomidorų puseles, naudojamas klasikinis receptas be sterilizacijos. Sterilizuojant stiklainius, pomidorai tampa labai minkšti, tačiau pagal šį receptą jie išliks tvirti ir elastingi. Norėdami tai padaryti, pasirinkite pomidorus su tankia oda. Produktų skaičius nurodytas 2 stiklainiams po 500 ml.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai1 kilogramas
-
Vanduo500 mililitrų
-
Aliejus2 šaukštai
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Cukrus3 šaukštai
-
Druska2 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai4~6 skiltelės
-
Gvazdikas2 vnt
-
Lauro lapas4 vnt
-
Pipirų žirneliai6~8 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamas daržoves ir prieskonius. Naudojame kokybiškus pomidorus, nedidelio dydžio, puikiai tiks veislė 'Slyva'.
-
2. Pomidorus kelis kartus kruopščiai nuplaukite šaltame vandenyje, šiek tiek nusausinkite. Kiekvieną pomidorą perpjaukite į dvi išilgines dalis.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais žiedais. Nulupkite česnaką, palikite sveiką arba perpjaukite pusiau.
-
4. Pirmiausia sterilizuokite stiklainius. Tai galima padaryti bet kokiu jums patogiu būdu – virinant, sterilizuojant garais, orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. Virkite dangčius vandenyje 5 minutes. Būtinai visiškai nusausinkite stiklainius ir dangtelius. Pomidorus sudėkite į stiklainius pakaitomis su svogūnų griežinėliais. Pomidorai turi būti išdėstyti nupjauta puse žemyn. Į stiklainį taip pat sudėkite česnaką.
-
Reklama
-
5. Tuo tarpu paruoškite marinatą. Puode užvirinkite vandenį, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius, lauro lapą, gvazdikėlius, pavirkite 3 minutes.
-
6. Pabaigoje supilkite actą ir augalinį aliejų, nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
7. Karštu marinatu užpilkite daržoves stiklainiuose. Leiskite išeiti garams ir oro burbuliukams. Nedelsdami užsukite stiklainį užsukamais dangteliais, paverskite ant šono, patikrindami, ar nėra nuotėkio.
-
8. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (52 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama