Kiaulienos kepsneliai su morkomis orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šventiniam stalui, o gal pietums ar vakarienei siūlau pakartoti nepaprastai skanų ir paprastą kiaulienos kepsnelių receptą orkaitėje po morkų pluta. Šį receptą, jei pageidaujama, galima papildyti kitomis daržovėmis – pomidorais, cukinijomis ar net grybais. Daržovės ne tik papildo kiaulienos skonį, bet ir padaro mėsą sultingesnę.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500~600 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Morka1 vnt
-
Grietinė arba majonezas150~200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
-
2. Kiaulieną reikia šiek tiek pamušti, atsargiai, kad per daug nepažeistumėte mėsos tekstūros. Proceso metu mėsą galite uždengti maistine plėvele.
-
Reklama
-
3. Kiekvienas gabalas turi būti pasūdytas iš abiejų pusių ir pipirų pagal skonį. Jei norite, galite pridėti šiek tiek paprikos, džiovintų žolelių ar mėsos prieskonių.
-
4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Jei norite, galite lengvai apkepti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Jei pageidaujate, galite kepti ir su svogūnais, jei pageidaujate keptų daržovių skonio.
-
6. Kepimo skardą arba karščiui atsparią formą ištepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir uždenkite kepimo popieriumi. Sudėkite mėsą, stengdamiesi suspausti gabalėlius, nes gaminimo metu ji šiek tiek apkeps.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus dėkite svogūnus. Jei norite, pagal skonį galite pridėti šiek tiek druskos.
-
8. Viską uždenkite morkų sluoksniu.
-
Reklama
-
9. Viršų patepkite plonu majonezo arba grietinės sluoksniu. Jei norite, taip pat galite pabarstyti tarkuotu sūriu. Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę 30-35 min. Kad viršus neapkeptų anksčiau laiko, pirmąsias 15-20 minučių galite skardą uždengti folija.
-
10. Gatavą patiekalą šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir pagal skonį galima patiekti su garnyru, salotomis ar padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama