Kiaulienos kepsneliai su morkomis orkaitėje

Kiaulienos kepsneliai su morkomis orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šventiniam stalui, o gal pietums ar vakarienei siūlau pakartoti nepaprastai skanų ir paprastą kiaulienos kepsnelių receptą orkaitėje po morkų pluta. Šį receptą, jei pageidaujama, galima papildyti kitomis daržovėmis – pomidorais, cukinijomis ar net grybais. Daržovės ne tik papildo kiaulienos skonį, bet ir padaro mėsą sultingesnę.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    500~600 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Grietinė arba majonezas
    150~200 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
    1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
  • Kiaulieną reikia šiek tiek pamušti, atsargiai, kad per daug nepažeistumėte mėsos tekstūros. Proceso metu mėsą galite uždengti maistine pl...
    2. Kiaulieną reikia šiek tiek pamušti, atsargiai, kad per daug nepažeistumėte mėsos tekstūros. Proceso metu mėsą galite uždengti maistine plėvele.
  • Reklama
  • Kiekvienas gabalas turi būti pasūdytas iš abiejų pusių ir pipirų pagal skonį. Jei norite, galite pridėti šiek tiek paprikos, džiovintų žo...
    3. Kiekvienas gabalas turi būti pasūdytas iš abiejų pusių ir pipirų pagal skonį. Jei norite, galite pridėti šiek tiek paprikos, džiovintų žolelių ar mėsos prieskonių.
  • Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Jei norite, galite lengvai apkepti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
    4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Jei norite, galite lengvai apkepti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Jei pageidaujate, galite kepti ir su svogūnais, jei pageidaujate keptų daržovių skonio.
    5. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Jei pageidaujate, galite kepti ir su svogūnais, jei pageidaujate keptų daržovių skonio.
  • Kepimo skardą arba karščiui atsparią formą ištepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir uždenkite kepimo popieriumi. Sudėkite mėsą, s...
    6. Kepimo skardą arba karščiui atsparią formą ištepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir uždenkite kepimo popieriumi. Sudėkite mėsą, stengdamiesi suspausti gabalėlius, nes gaminimo metu ji šiek tiek apkeps.
  • Reklama
  • Ant viršaus dėkite svogūnus. Jei norite, pagal skonį galite pridėti šiek tiek druskos.
    7. Ant viršaus dėkite svogūnus. Jei norite, pagal skonį galite pridėti šiek tiek druskos.
  • Viską uždenkite morkų sluoksniu.
    8. Viską uždenkite morkų sluoksniu.
  • Reklama
  • Viršų patepkite plonu majonezo arba grietinės sluoksniu. Jei norite, taip pat galite pabarstyti tarkuotu sūriu. Skardą pašaukite į įkaiti...
    9. Viršų patepkite plonu majonezo arba grietinės sluoksniu. Jei norite, taip pat galite pabarstyti tarkuotu sūriu. Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę 30-35 min. Kad viršus neapkeptų anksčiau laiko, pirmąsias 15-20 minučių galite skardą uždengti folija.
  • Gatavą patiekalą šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir pagal skonį galima patiekti su garnyru, salotomis ar padažu.
    10. Gatavą patiekalą šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir pagal skonį galima patiekti su garnyru, salotomis ar padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai