Mėsos kukuliai su padažu
4 (4 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Mėsos kukuliai mūsų šeimoje dažnai gaminami, nes su jais mažai vargo, tinka prie bet kokio garnyro. Atskirai arba kartu su jais galite pasigaminti padažą. Šiuos rutuliukus darau iš maltos jautienos ir kiaulienos mišinio. Šis receptas gali tapti jūsų šeimos receptu, nes mėsos kukuliai padaže yra puikus patiekalas vakarienei, pietums ir net šventiniam stalui.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas8 šaukštai
-
Svogūnai1 vnt
-
Pienas2/3 stiklinė
-
Duona4~5 riekelės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Malta jautiena600 gramų
-
Malta kiauliena450 gramų
-
Druska, malti pipiraipagal skonį
-
Sumaltas muskato riešutas1 arbatinis šaukštelis
-
Kardamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Miltai1/3 stiklinė
-
Jautienos sultinys900 mililitrų
-
Grietinė0,5~1 stiklinė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite 2 šaukštuose sviesto, perkelkite į lėkštę. Duonos riekeles pamirkykite piene, išminkykite rankomis ir sumaišykite su dviejų rūšių faršu, su svogūnais, kiaušiniais, druska, pipirais, muskatu, kardamonu. Suformuokite nedidelius kukulius ir pakepinkite juos keptuvėje su lydytu sviestu.
-
2. Visus kukulius sudėkite ant kepimo skardos ir atidėkite į šalį, o keptuvę vėl padėkite ant ugnies
-
Reklama
-
3. Į sviestą suberkite miltus, išmaišykite mentele.
-
4. Sumaišykite mišinį iki šiek tiek rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Sultinį supilkite į keptuvę mažomis porcijomis, po kiekvienos porcijos truputį pamaišydami.
-
6. Paruoštą padažą šiek tiek pasūdykite, pipiruokite, gerai pašildykite.
-
Reklama
-
7. Sudėkite kukulius į padažą vienu sluoksniu, todėl gali tekti virti porcijomis. Troškinkite kukulius ant silpnos ugnies uždengę dangtį apie 7-10 minučių.
-
8. Paruoštus kukulius su padažu dėkite į lėkštę, sumaišykite su grietine ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama