Pomidorų ir svogūnų padažas žiemai
3.4 (43 įvertinimai)
								3-4  Porcijos
						
								30 min.
						Apie receptą
Pasigaminkite pomidorų-svogūnų padažą žiemai. Jį galima naudoti ne tik kaip padažą, bet ir ruošiant sriubas, troškinius, taip pat šis padažas tinka ir picai. Naminis pomidorų padažas su svogūnais tinka spagečiams, keptoms bulvėms, barščiams virti ir daržovėms troškinti. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas 1 litras paruošto padažo. Rinkitės mėsingus pomidorus su nedaug sėklų. Svogūnų galima dėti daugiau ar mažiau. Jei pomidorai išskyrė daug sulčių, tada padažą pavirkite šiek tiek ilgiau. Galima dėti prieskonių pagal savo norą, galima ir prieskoninių žolelių.
Paskirtis: Konservavimo receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Pomidorai1 kilogramas
- 
													Svogūnai300 gramų
- 
													Druska1 šaukštas
- 
													Cukrus1 valgomasis šaukštas
- 
													Augalinis aliejus1 šaukštas
- 
													Obuolių sidro actas 5%2 šaukštai (jei actas 9%
- 
													Pipirai5~6 vnt
- 
													Kvapieji pipirai2 vnt
- 
													Kalendros sėklos6~8 vnt
- 
													Česnakai3~4 skiltelės
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Paruoškite visus konservavimui reikalingus ingredientus. Pasirinkite mėsingus pomidorus. 1. Paruoškite visus konservavimui reikalingus ingredientus. Pasirinkite mėsingus pomidorus.
- 
                                                     2. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Supjaustykite griežinėliais. 2. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Supjaustykite griežinėliais.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Supilkite į blenderio arba smulkintuvo dubenį. 3. Supilkite į blenderio arba smulkintuvo dubenį.
- 
                                                     4. Pomidorus sutrinkite į vientisą tyrę. 4. Pomidorus sutrinkite į vientisą tyrę.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Supilkite į puodą storu dugnu, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies 10 minučių. 5. Supilkite į puodą storu dugnu, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies 10 minučių.
- 
                                                     6. Tuo tarpu nulupkite svogūną ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Česnakus smulkiai pjaustykite. 6. Tuo tarpu nulupkite svogūną ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Česnakus smulkiai pjaustykite.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Į pomidorų tyrę įpilkite druskos, cukraus, aliejaus ir prieskonių. 7. Į pomidorų tyrę įpilkite druskos, cukraus, aliejaus ir prieskonių.
- 
                                                     8. Suberkite svogūną ir česnaką, troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. 8. Suberkite svogūną ir česnaką, troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Supilkite actą, virkite dar 2-3 minutes. 9. Supilkite actą, virkite dar 2-3 minutes.
- 
                                                     10. Paruoštą karštą padažą išdėliokite į sterilius stiklainius, užsukite steriliais dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite visiškai atvėsti. 10. Paruoštą karštą padažą išdėliokite į sterilius stiklainius, užsukite steriliais dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.
- 
Reklama
- 
                                                     11. Paruoštą padažą perkelkite į laikymo vietą. Puikiai laikomas tiek buto sąlygomis, tiek rūsyje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.4/5 (43 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 11. Paruoštą padažą perkelkite į laikymo vietą. Puikiai laikomas tiek buto sąlygomis, tiek rūsyje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.4/5 (43 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















