Pomidorų ir svogūnų padažas žiemai

Pomidorų ir svogūnų padažas žiemai

3.5 (38 įvertinimai)

3-4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Pasigaminkite pomidorų-svogūnų padažą žiemai. Jį galima naudoti ne tik kaip padažą, bet ir ruošiant sriubas, troškinius, taip pat šis padažas tinka ir picai. Naminis pomidorų padažas su svogūnais tinka spagečiams, keptoms bulvėms, barščiams virti ir daržovėms troškinti. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas 1 litras paruošto padažo. Rinkitės mėsingus pomidorus su nedaug sėklų. Svogūnų galima dėti daugiau ar mažiau. Jei pomidorai išskyrė daug sulčių, tada padažą pavirkite šiek tiek ilgiau. Galima dėti prieskonių pagal savo norą, galima ir prieskoninių žolelių.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Svogūnai
    300 gramų
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Obuolių sidro actas 5%
    2 šaukštai (jei actas 9%
  • Pipirai
    5~6 vnt
  • Kvapieji pipirai
    2 vnt
  • Kalendros sėklos
    6~8 vnt
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus konservavimui reikalingus ingredientus. Pasirinkite mėsingus pomidorus.
    1. Paruoškite visus konservavimui reikalingus ingredientus. Pasirinkite mėsingus pomidorus.
  • Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Supjaustykite griežinėliais.
    2. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus. Supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Supilkite į blenderio arba smulkintuvo dubenį.
    3. Supilkite į blenderio arba smulkintuvo dubenį.
  • Pomidorus sutrinkite į vientisą tyrę.
    4. Pomidorus sutrinkite į vientisą tyrę.
  • Reklama
  • Supilkite į puodą storu dugnu, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies 10 minučių.
    5. Supilkite į puodą storu dugnu, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies 10 minučių.
  • Tuo tarpu nulupkite svogūną ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Česnakus smulkiai pjaustykite.
    6. Tuo tarpu nulupkite svogūną ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Česnakus smulkiai pjaustykite.
  • Reklama
  • Į pomidorų tyrę įpilkite druskos, cukraus, aliejaus ir prieskonių.
    7. Į pomidorų tyrę įpilkite druskos, cukraus, aliejaus ir prieskonių.
  • Suberkite svogūną ir česnaką, troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
    8. Suberkite svogūną ir česnaką, troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Supilkite actą, virkite dar 2-3 minutes.
    9. Supilkite actą, virkite dar 2-3 minutes.
  • Paruoštą karštą padažą išdėliokite į sterilius stiklainius, užsukite steriliais dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir p...
    10. Paruoštą karštą padažą išdėliokite į sterilius stiklainius, užsukite steriliais dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Paruoštą padažą perkelkite į laikymo vietą. Puikiai laikomas tiek buto sąlygomis, tiek rūsyje.
    11. Paruoštą padažą perkelkite į laikymo vietą. Puikiai laikomas tiek buto sąlygomis, tiek rūsyje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (38 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai