Žemaičių blynai su grybais

Žemaičių blynai su grybais

4.5 (8 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei mėgstate savo meniu paįvairinti paprastais ir prieinamais patiekalais, tuomet jums tikrai patiks šis paprastas žemaičių blynų su grybais receptas. Pavyzdžiui, iš vakarykštės likusios bulvių košės galite pasigaminti žemaičių blynų su grybais. Juos galima patiekti su grietine ar kitu padažu pagal skonį.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Grybai
    500 gramų
  • Svogūnas
    1~2 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Krakmolas
    2 šaukštai
  • Aliejus
    1 pagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Padarykite košę, šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite 1 vidutinį kiaušinį, įberkite druskos ...
    1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Padarykite košę, šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite 1 vidutinį kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Suberkite miltus ir krakmolą. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Kol bulvės verda, galima pradėti gaminti įdarą. Svogūnus ir grybus nulupkite ir susmulkinkite.
    2. Kol bulvės verda, galima pradėti gaminti įdarą. Svogūnus ir grybus nulupkite ir susmulkinkite.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Pirmiausia suberkite svogūną, pakepinkite iki skaidrumo, tada suberkite grybus. Kepki...
    3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Pirmiausia suberkite svogūną, pakepinkite iki skaidrumo, tada suberkite grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Proceso metu įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Paruoštą įdarą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  • Darbo paviršių pabarstykite trupučiu miltų. Iš tyrės suformuokite nedidelį pyragą ir į centrą dėkite šaukštą įdaro.
    4. Darbo paviršių pabarstykite trupučiu miltų. Iš tyrės suformuokite nedidelį pyragą ir į centrą dėkite šaukštą įdaro.
  • Reklama
  • Švelniai susukite, kad susidarytų paplotėlis. Galite formuoti bet kokio dydžio ir formos.
    5. Švelniai susukite, kad susidarytų paplotėlis. Galite formuoti bet kokio dydžio ir formos.
  • Įkaitinkite augalinį aliejų (galite įdėti šiek tiek sviesto) ir sudėkite blynus į keptuvę.
    6. Įkaitinkite augalinį aliejų (galite įdėti šiek tiek sviesto) ir sudėkite blynus į keptuvę.
  • Reklama
  • Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    7. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (8 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai