Žemaičių blynai su grybais
4.5 (8 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei mėgstate savo meniu paįvairinti paprastais ir prieinamais patiekalais, tuomet jums tikrai patiks šis paprastas žemaičių blynų su grybais receptas. Pavyzdžiui, iš vakarykštės likusios bulvių košės galite pasigaminti žemaičių blynų su grybais. Juos galima patiekti su grietine ar kitu padažu pagal skonį.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Grybai500 gramų
-
Svogūnas1~2 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Miltai2 šaukštai
-
Krakmolas2 šaukštai
-
Aliejus1 pagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Padarykite košę, šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite 1 vidutinį kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Suberkite miltus ir krakmolą. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
-
2. Kol bulvės verda, galima pradėti gaminti įdarą. Svogūnus ir grybus nulupkite ir susmulkinkite.
-
Reklama
-
3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Pirmiausia suberkite svogūną, pakepinkite iki skaidrumo, tada suberkite grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Proceso metu įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Paruoštą įdarą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
4. Darbo paviršių pabarstykite trupučiu miltų. Iš tyrės suformuokite nedidelį pyragą ir į centrą dėkite šaukštą įdaro.
-
Reklama
-
5. Švelniai susukite, kad susidarytų paplotėlis. Galite formuoti bet kokio dydžio ir formos.
-
6. Įkaitinkite augalinį aliejų (galite įdėti šiek tiek sviesto) ir sudėkite blynus į keptuvę.
-
Reklama
-
7. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (8 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama