Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Azijos maisto mėgėjams patiks šis lengvas saldžiarūgštis vištienos receptas. Įdomu tai, kad naudojami gana paprasti ingredientai, tačiau skonis neįprastas ir netikėtas. Šį saldžiarūgštės vištienos receptą sugalvojau tada, kai mane įkvėpė perskaičius knygą apie rytietišką virtuvę. Ten, Rytuose, žmonės labai mėgsta maišyti ingredientus, kurie, mūsų požiūriu, atrodo visiškai nesuderinami. O saldžiarūgštė vištiena yra bene populiariausias patiekalas, sukurtas būtent ant neįprasto skonių ir aromatų derinio. Žinoma, į recepto autentiškumą nepretenduoju, juk Azijos virtuvės šefai jį tikriausiai gamina kitaip, naudodami visai kitus prieskonius ir padažus. Tačiau saldžiarūgštę vištieną namuose gaminu būtent tokią, iš improvizuotų ir gana paprastų ingredientų. Rekomenduoju visiems!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    1 kilogramas
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Sojų padažas
    1 šaukštas
  • Kiaušiniai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, stambiai supjaustykite vištienos krūtinėlę.
    1. Paruoškite visus ingredientus, stambiai supjaustykite vištienos krūtinėlę.
  • Sumaišykite vištienos gabaliukus, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus ir maltą česnaką.
    2. Sumaišykite vištienos gabaliukus, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus ir maltą česnaką.
  • Reklama
  • Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į išplaktus kiaušinius.
    3. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į išplaktus kiaušinius.
  • Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė.
    4. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė.
  • Reklama
  • Sumaišykite cukrų, sojos padažą, kečupą, actą ir česnako miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės. Iškeptus vištienos gabalėlius dėkite...
    5. Sumaišykite cukrų, sojos padažą, kečupą, actą ir česnako miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės. Iškeptus vištienos gabalėlius dėkite ant kepimo skardos, užpilkite gautu saldžiarūgščiu padažu. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Paruošta. Rekomenduoju patiekti su ryžiais.
    6. Paruošta. Rekomenduoju patiekti su ryžiais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai