Saldžiarūgštė vištiena
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Azijos maisto mėgėjams patiks šis lengvas saldžiarūgštis vištienos receptas. Įdomu tai, kad naudojami gana paprasti ingredientai, tačiau skonis neįprastas ir netikėtas. Šį saldžiarūgštės vištienos receptą sugalvojau tada, kai mane įkvėpė perskaičius knygą apie rytietišką virtuvę. Ten, Rytuose, žmonės labai mėgsta maišyti ingredientus, kurie, mūsų požiūriu, atrodo visiškai nesuderinami. O saldžiarūgštė vištiena yra bene populiariausias patiekalas, sukurtas būtent ant neįprasto skonių ir aromatų derinio. Žinoma, į recepto autentiškumą nepretenduoju, juk Azijos virtuvės šefai jį tikriausiai gamina kitaip, naudodami visai kitus prieskonius ir padažus. Tačiau saldžiarūgštę vištieną namuose gaminu būtent tokią, iš improvizuotų ir gana paprastų ingredientų. Rekomenduoju visiems!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė1 kilogramas
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Česnakai3 skiltelės
-
Sojų padažas1 šaukštas
-
Kiaušiniai2 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, stambiai supjaustykite vištienos krūtinėlę.
-
2. Sumaišykite vištienos gabaliukus, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus ir maltą česnaką.
-
Reklama
-
3. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į išplaktus kiaušinius.
-
4. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite cukrų, sojos padažą, kečupą, actą ir česnako miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės. Iškeptus vištienos gabalėlius dėkite ant kepimo skardos, užpilkite gautu saldžiarūgščiu padažu. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
6. Paruošta. Rekomenduoju patiekti su ryžiais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama