Vištienos kojelės su padažu

Vištienos kojelės su padažu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šis receptas paimtas iš prancūzų virtuvės, todėl leidžia manyti, kad patiekalas bus labai skanus ir priklausys aukštajai virtuvei. Pasidalinsiu su jumis receptu, kaip gaminti vištienos kojeles su padažu. Šis patiekalas itin populiarus Normandijoje – viename iš Prancūzijos regionų, kuris garsėja savo obuolių derliumi ir obuolių sidru. Vištienos kojeles pirmiausia reikia kepti iki auksinės rudos spalvos, o tada troškinti su obuoliais ir svogūnais. Padažas ruošiamas iš susidariusių sulčių, pridedant grietinėlės ir alkoholio.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Vaisiai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    4 šaukštai
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Miltai
    pagal poreikį
  • Vištienos kojos
    4 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Obuolių sidras
    475 mililitrų
  • Konjakas
    120 mililitrų
  • Džiovinti čiobreliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinėlė
    0.5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, tada įtrinkite druska ir palikite 20-30 min. Tuo tarpu obuolius supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite...
    1. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, tada įtrinkite druska ir palikite 20-30 min. Tuo tarpu obuolius supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais sviesto, vienu sluoksniu sudėkite obuolius ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Obuolius perkelkite į lėkštę.
  • Vištieną apibarstykite miltais, grąžinkite keptuvę ant ugnies ir sudėkite likusį sviestą, mėsą padėkite ant įkaitinto paviršiaus.
    2. Vištieną apibarstykite miltais, grąžinkite keptuvę ant ugnies ir sudėkite likusį sviestą, mėsą padėkite ant įkaitinto paviršiaus.
  • Reklama
  • Mėsą apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, iš vienos pusės tai užtruks apie 3-5 minutes. Mėsą perkelkite į atskirą lėkštę.
    3. Mėsą apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, iš vienos pusės tai užtruks apie 3-5 minutes. Mėsą perkelkite į atskirą lėkštę.
  • Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir įkaitinkite, svogūną supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę, kepkite apie 5-8 minutes.
    4. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir įkaitinkite, svogūną supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę, kepkite apie 5-8 minutes.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite konjaką, nugremžkite likusius riebalus po mėsos kepimo. Kai alkoholio sumažės per pusę, supilkite obuolių sidrą, įber...
    5. Į keptuvę supilkite konjaką, nugremžkite likusius riebalus po mėsos kepimo. Kai alkoholio sumažės per pusę, supilkite obuolių sidrą, įberkite čiobrelių, druskos ir užvirinkite.
  • Mėsą grąžinkite į keptuvę ir pusvalandžiui pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
    6. Mėsą grąžinkite į keptuvę ir pusvalandžiui pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Reklama
  • Išimkite keptuvę iš orkaitės ir perkelkite mėsą į lėkštę. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir grąžinkite obuolius, visą turinį troškinkite k...
    7. Išimkite keptuvę iš orkaitės ir perkelkite mėsą į lėkštę. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir grąžinkite obuolius, visą turinį troškinkite kol sumažės per pusę.
  • Į keptuvę įpilkite grietinėlės, pagal skonį pasūdykite ir išjunkite ugnį.
    8. Į keptuvę įpilkite grietinėlės, pagal skonį pasūdykite ir išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Vištieną patiekite su troškintais obuoliais ir svogūnais, užpilkite gautu padažu.
    9. Vištieną patiekite su troškintais obuoliais ir svogūnais, užpilkite gautu padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai