Salotos su grybais ir vištiena

Salotos su grybais ir vištiena

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Skanios, sočios salotos, pagamintos iš nedidelio kiekio ingredientų, nustebins visus prie stalo savo išvaizda. Juk tai ne nuobodus salotų kalnelis, o visa arbūzo riekė. Net vaikai neatsisakys gabalėlio. Salotos papuoš bet kokį šventinį stalą ir pradžiugins absoliučiai visus savo ryškia išvaizda, skoniu ir originalumu. Gaminimui galite naudoti absoliučiai bet kokius grybus, kurie jums patinka. Geriausia majonezą pasigaminti pačiam; galite jį pakeisti tiršta grietine arba lygiomis dalimis sumaišyti majonezą ir grietinę. Plutelei vietoj agurkų žievelės galite naudoti smulkintus šviežius krapus. Kad šviežios daržovės nepradėtų išskirti sulčių ir jos nebėgtų, reikia pasūdyti tik salotų vidų.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    150 gramų
  • Grybai
    100 gramų
  • Majonezas
    3 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Vištiena
    150 gramų (virta filė)
  • Agurkas
    1 vnt
  • Sūris
    150 gramų (kietas)
  • Alyvuogės
    5 vnt (be kauliukų)
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vištieną iš anksto išvirkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs, ir atvėsinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vištieną iš anksto išvirkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs, ir atvėsinkite.
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus į keptuvę, aš naudojau šaldytas voveraites, ir k...
    2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus į keptuvę, aš naudojau šaldytas voveraites, ir kepkite, kol iškeps ir skystis išgaruos. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  • Reklama
  • Virtą vištienos filė supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotų dubenį.
    3. Virtą vištienos filė supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotų dubenį.
  • Į vištieną sudėkite keptus grybus.
    4. Į vištieną sudėkite keptus grybus.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir pusę jo sudėkite į vištieną ir grybus.
    5. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir pusę jo sudėkite į vištieną ir grybus.
  • Į salotų dubenį įdėkite majonezo, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
    6. Į salotų dubenį įdėkite majonezo, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Sudėkite salotas į serviravimo lėkštę ir suformuokite tankų puslankį.
    7. Sudėkite salotas į serviravimo lėkštę ir suformuokite tankų puslankį.
  • Likusiu sūriu uždenkite išlenktą riekelės dalį ir šiek tiek išilgai krašto viršuje.
    8. Likusiu sūriu uždenkite išlenktą riekelės dalį ir šiek tiek išilgai krašto viršuje.
  • Reklama
  • Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant viršaus bei ant vidinės puslankio dalies, paspauskite žemyn.
    9. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant viršaus bei ant vidinės puslankio dalies, paspauskite žemyn.
  • Stambia tarka sutarkuokite tik žaliąją agurko dalį; likusios dalies nereikės. Išspauskite žalią masę ir suformuokite žalią plutelę, prisp...
    10. Stambia tarka sutarkuokite tik žaliąją agurko dalį; likusios dalies nereikės. Išspauskite žalią masę ir suformuokite žalią plutelę, prispausdami ją prie sūrio sluoksnio. Alyvuoges supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant pomidorų sluoksnio kaip arbūzo sėklas.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai