Bulvių krepšeliai su silkės kremu
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Bulvių krepšeliai tinka kaip užkandis šventiniam stalui. Juos galima užpildyti bet kokio skonio įdarais. Šiame recepte kaip įdarą ruošime silkės filė įdarą. Silkės kremo susmulkinimo būdas priklauso nuo norimos įdaro tekstūros. Jei norite vienalytės masės, galite produktus sutrinti blenderiu. Jei norite, kad įdaras nebūtų toks vienalytis, įdaro komponentus galite pertrinti per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės3 vnt
-
Morka1 vnt (virta)
-
Silkės filė300 gramų (lengvai pasūdyta)
-
Sūris70 gramų
-
Sviestas30 gramų
-
Krapai1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Kiaušinis1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus. Trijų vidutinio dydžio bulvių pakanka šešiems krepšeliams pagaminti.
-
2. Nuplaukite ir nulupkite bulves ir sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
3. Iš bulvių mišinio išspauskite drėgmės perteklių. Įmuškite kiaušinį, druską, maltus juoduosius pipirus. Pagal skonį galite pridėti bet kokių prieskonių ir žolelių.
-
4. Paruoškite skardas krepšelių kepimui. Galite naudoti silikonines formeles, iš jų bus lengviau išimti gatavus krepšelius. Ant metalinių formų dugno patartina uždėti apskritimą iš kepimo popieriaus. Bulvių mišinį padalinkite pagal formelių skaičių. Į kiekvieną formą įdėkite po dalį bulvių ir paskleiskite mišinį išilgai formelių šonų ir dugno.
-
Reklama
-
5. Krepšelius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190-200 laipsnių 30-35 minutes, kol bulvės taps auksinės spalvos. Atvėsinkite krepšelius ir išimkite juos iš formos.
-
6. Kol kepa krepšeliai, pasiruoškite silkių kremo gaminimo ingredientus. Geriau naudoti lengvai sūdytą silkę. Iš anksto išvirkite morkas, kol suminkštės, ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
7. Silkės įdarą paruoškite mėsmale sumaldami filė, morkas ir sviestą.
-
8. Į įdarą įberkite žolelių ir žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. Silkės masę išmaišykite, kad komponentai tolygiai pasiskirstytų.
-
Reklama
-
9. Silkės masę perkelkite į konditerinį maišelį ir pripildykite krepšelius įdaru.
-
10. Krepšelius papuoškite silkių kremu su bruknėmis arba spanguolėmis ir krapų šakelėmis. Šventinėje versijoje užkandį galite papuošti raudonaisiais ikrais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama