Traškūs agurkai žiemai

Traškūs agurkai žiemai

3.6 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Nepralenkiamas užkandis visiems laikams – traškūs agurkai. Agurkai pagaminami yra lengvai ir paprastai. Atkreipkite dėmesį į receptą! Siūlau paprastą ir nesudėtingą būdą išsaugoti traškius agurkus žiemai. Trumpas sterilizavimo procesas leidžia paruošti puikų užkandį. Receptui, be agurkų, reikės ir standartinio prieskonių rinkinio: česnako, krapų, krienų lapų, laurų ir pipirų žirnelių. Pagal šį receptą gaminami 2 litrų stiklainiai. Visus prieskonius ir agurkus padalinkite į 2 stiklainius.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Vanduo
    1 litras
  • Cukrus
    50 gramų
  • Druska
    50 gramų
  • Actas 9%
    40 gramų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Krapų šakelės
    3 vnt
  • Krieno lapelis
    0.5 vnt
  • Pipirų žirneliai
    5~6 vnt
  • Lauro lapas
    2~3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Į sterilizuotą stiklinį suberkite prieskonius: pipirų žirnelius, nuluptus laiškinius česnakus, lauro lapą, smulkiais gabalėliais supjaust...
    2. Į sterilizuotą stiklinį suberkite prieskonius: pipirų žirnelius, nuluptus laiškinius česnakus, lauro lapą, smulkiais gabalėliais supjaustytus krapus ir krienų lapelius.
  • Reklama
  • Iš vandens, druskos ir cukraus išvirkite marinatą, užvirinkite. Supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį, acto negalima virti.
    3. Iš vandens, druskos ir cukraus išvirkite marinatą, užvirinkite. Supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį, acto negalima virti.
  • Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Supilkite karštą marinatą.
    4. Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Supilkite karštą marinatą.
  • Reklama
  • Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu, ant puodo dugno po stiklainiais padėkite audeklo gabalėlį, kad stiklas nesutrūkinė...
    5. Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu, ant puodo dugno po stiklainiais padėkite audeklo gabalėlį, kad stiklas nesutrūkinėtų. Įjunkite stiprią ugnį. Kai tik vanduo puode pradės virti, išimkite stiklainius. Kad agurkai išliktų traškūs, jų negalima ilgai sterilizuoti. Pakanka 3-4 minučių.
  • Agurkus užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti po po rankšluosčiu, geriausia per naktį. Atvėsusius agurkų stiklainius perdėliokite tamsia...
    6. Agurkus užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti po po rankšluosčiu, geriausia per naktį. Atvėsusius agurkų stiklainius perdėliokite tamsiame ir vėsiame sandėliuke.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai