Traškūs agurkai žiemai
3.6 (3 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Nepralenkiamas užkandis visiems laikams – traškūs agurkai. Agurkai pagaminami yra lengvai ir paprastai. Atkreipkite dėmesį į receptą! Siūlau paprastą ir nesudėtingą būdą išsaugoti traškius agurkus žiemai. Trumpas sterilizavimo procesas leidžia paruošti puikų užkandį. Receptui, be agurkų, reikės ir standartinio prieskonių rinkinio: česnako, krapų, krienų lapų, laurų ir pipirų žirnelių. Pagal šį receptą gaminami 2 litrų stiklainiai. Visus prieskonius ir agurkus padalinkite į 2 stiklainius.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1 kilogramas
-
Vanduo1 litras
-
Cukrus50 gramų
-
Druska50 gramų
-
Actas 9%40 gramų
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Krapų šakelės3 vnt
-
Krieno lapelis0.5 vnt
-
Pipirų žirneliai5~6 vnt
-
Lauro lapas2~3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Į sterilizuotą stiklinį suberkite prieskonius: pipirų žirnelius, nuluptus laiškinius česnakus, lauro lapą, smulkiais gabalėliais supjaustytus krapus ir krienų lapelius.
-
Reklama
-
3. Iš vandens, druskos ir cukraus išvirkite marinatą, užvirinkite. Supilkite actą ir nedelsdami išjunkite ugnį, acto negalima virti.
-
4. Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Supilkite karštą marinatą.
-
Reklama
-
5. Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu, ant puodo dugno po stiklainiais padėkite audeklo gabalėlį, kad stiklas nesutrūkinėtų. Įjunkite stiprią ugnį. Kai tik vanduo puode pradės virti, išimkite stiklainius. Kad agurkai išliktų traškūs, jų negalima ilgai sterilizuoti. Pakanka 3-4 minučių.
-
6. Agurkus užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti po po rankšluosčiu, geriausia per naktį. Atvėsusius agurkų stiklainius perdėliokite tamsiame ir vėsiame sandėliuke.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama