Šaltiena

Šaltiena

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Jei ieškote paprastų, tirpstančių ir skanių patiekalų šventiniam stalui, tuomet mielai papasakosiu, kaip pagaminti mėsos ir vištienos šaltieną. Patinka idėja? Tada prisimink ir pakartok! Pateikiamas lėtos viryklės receptas, tačiau, žinoma, galite naudoti ir viryklę. Kalbant apie papuošimus, viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės. Konservuoti žirneliai ir morkos – tik vienas pasirinkimas. Galima įdėti virtų kiaušinių, žalumynų ir pan.. Patiekalas nuostabiai papuoš jūsų stalą ir tikrai ras gerbėjų.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa
    400 gramų (kiauliena)
  • Vištiena
    400~500 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Želatina
    25 gramai
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį (pipirai, lauro lapai, česnakai)
  • Daržovės dekoravimui
    pagal skonį (kukurūzai, žirniai ir kt.)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite kiaulieną ir vištieną, supjaustykite ir nusiųskite į multicooker dubenį. Supilkite vandenį (jis turi apsemti mėsą) ir nustatyk...
    1. Nuplaukite kiaulieną ir vištieną, supjaustykite ir nusiųskite į multicooker dubenį. Supilkite vandenį (jis turi apsemti mėsą) ir nustatykite programą „Želė“ („Buljonas“ arba „Troškinimas“, priklausomai nuo įrangos modelio).
  • Į multicooker dubenį suberkite nuluptus svogūnus ir morkas. Virkite juos apie valandą, o tada atsargiai išimkite kiaurasamčiu.
    2. Į multicooker dubenį suberkite nuluptus svogūnus ir morkas. Virkite juos apie valandą, o tada atsargiai išimkite kiaurasamčiu.
  • Reklama
  • Į sultinį įberkite druskos ir prieskonių. Virkite, kol mėsa suminkštės (laikas priklauso nuo multivarkinio galingumo, vidutiniškai 2-3,5 ...
    3. Į sultinį įberkite druskos ir prieskonių. Virkite, kol mėsa suminkštės (laikas priklauso nuo multivarkinio galingumo, vidutiniškai 2-3,5 val.).
  • Atsargiai išimkite mėsą ir išardykite. Padėkite ant serviravimo indo dugno. Sultinį nukoškite. Stiklinėje karšto sultinio praskieskite že...
    4. Atsargiai išimkite mėsą ir išardykite. Padėkite ant serviravimo indo dugno. Sultinį nukoškite. Stiklinėje karšto sultinio praskieskite želatiną ir supilkite į likusią dalį. Kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Mėsą užpilame sultiniu, dedame papuošimus (iš sultinio virtas morkas, konservuotus žirnelius). Kai šiek tiek atvės padėkite į šaldytuvą, ...
    5. Mėsą užpilame sultiniu, dedame papuošimus (iš sultinio virtas morkas, konservuotus žirnelius). Kai šiek tiek atvės padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai