Obuolių uogienė

Obuolių uogienė

5 (12 įvertinimai)

1

Porcijos

19 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Vaikystėje man labai patiko sūrio pyragaičiai su uogiene. Juose uoginė buvo tiršta, saldi ir visada valgoma pirms. Vėliau sužinojau, kad obuolių uogienę lengva paruošti. Svarbu prisiminti, kad uogienei jums reikia nuluptų obuolių skiltelių ir be sėklų. Taip pat atsižvelkite į tai, kad virimo laikas gali skirtis nuo vienos valandos iki pusantros valandos. Taip yra dėl skirtingo obuolių sultingumo.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas (nuluptų griežinėlių svoris)
  • Cukrus
    600 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Nulupkite obuolius, išvalykite sėklas. Perkelkite į puodą, įpilkite cukraus, įpilkite vandens. Palikite kambario temperatūroje 8 valandas.
  • Nuotrauka
    3. Pasibaigus nurodytam laikui, obuoliai duos sulčių ir bus daugiau skysčio. Uždėkite puodą ant ugnies. Troškinkite nuo vienos valandos iki pusantros valandos (priklausomai nuo obuolių). Retkarčiais pamaišykite.
  • Nuotrauka
    4. Praėjus laikui, obuolių skiltelės taps skaidrios, skysčio praktiškai nebus. Puodą nukelkite nuo ugnies.
  • Nuotrauka
    5. Trintuvu sutrinkite obuolių skilteles iki vientisos pastos. Masė turėtų būti tiršta, jei pakabinsite šaukštu, uogienė neturėtų slysti žemyn. Grąžinkite puodą ant ugnies. Užvirkite.
  • Nuotrauka
    6. Sudėkite karštą uogienę į stiklainius, dedant lengvai paspauskite šaukštu.
  • Nuotrauka
    7. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius, apvyniokite antklode ir palaikykite apie parą, tada galima padėti į laikymo vietą. Obuolių uogienė gerai išsilaiko kambario temperatūroje.
  • Nuotrauka
    8. Iš nurodyto ingredientų skaičiaus buvo gautas vienas 0,8 litro stiklainis. Skanių ruošinių jums!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Jums taip pat gali patikti:
  • Rekomenduojami receptai