Marinuotos morkos žiemai
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Marinuotos morkos yra gardus užkandis, kurį galima patiekti vieną arba su karštais patiekalais. Marinuotų morkų paruošimas yra itin paprastas. Nulupkite morkas ir supjaustykite jas juostelėmis. Iš vandens, acto ir prieskonių išvirkite marinatą. Užpilkite morkas ir palikite 24 valandoms. Viskas paprasta ir greita! O toks patogus paruošimas sutaupys daug laiko ruošiant salotas, užkandžius ar garnyrus, suteiks patiekalams ryškų skonį, traškią tekstūrą ir lengvą rūgštelę.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos500 gramų
-
Vanduo400 mililitrų
-
Actas30 mililitrų (9%)
-
Cukrus1.5 šaukšto
-
Druska1.5 šaukšto
-
Kmynai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Juodieji pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Lauro lapas2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas. Sterilizuokite konservavimo stiklainius ir dangtelius patogiu būdu.
-
2. Į atskirą dubenį sudėkite kmynus, šviežiai maltus pipirus ir suberkite cukrų.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite visus šiuos ingredientus.
-
4. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir uždėkite ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
5. Morkas supjaustykite juostelėmis.
-
6. Kai vanduo puode užvirs, sudėkite morkas ir 3–4 minutes blanširuokite jas pasūdytame verdančiame vandenyje.
-
Reklama
-
7. Kiaurasamčiu morkas perkelkite į lėkštę.
-
8. Į likusį vandenį keptuvėje sudėkite cukraus ir prieskonių mišinį, įdėkite lauro lapus ir supilkite actą. Užvirinkite marinatą.
-
Reklama
-
9. Tuo pačiu metu morkų lazdeles sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
-
10. Užpilkite verdančiu marinatu morkas stiklainiuose. Sandariai uždarykite stiklainius, apverskite juos dangteliais žemyn, apvyniokite storu rankšluosčiu ir palikite per naktį.
-
Reklama
-
11. Tada galite padėti saugojimui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama