Sausainiai Grybukai

Sausainiai Grybukai

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Sausainiai atkeliauja iš vaikystės – gražūs ir skanūs grybukai su glaistu ir pabarstukais. Apetitą keliančius ir gražios formos „Grybo“ sausainius patogu kepti formoje. Tešla yra gana riebi, todėl keptuvės netepkite riebalais, kitaip aliejus nuvarvės ant viryklės. „Grybukams“ galima pasidaryti šokoladinį ir baltąjį glajų, tada sausainiai bus ryškesni ir šventiškesni.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Sviestas
    250 gramų
  • Grietinė
    0.5 litro
  • Vanilinis cukrus
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Kepimo milteliai
    1~2 arbatiniai šaukšteliai
  • Degtinė
    1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai
    2~3 puodeliai
  • Šokoladas
    250~300 gramų
  • Pabarstukai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įmuškite kiaušinius.
    1. Įmuškite kiaušinius.
  • Tada į kiaušinius sudėkite minkštą sviestą, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir degtinę. Viską dar ka...
    2. Tada į kiaušinius sudėkite minkštą sviestą, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir degtinę. Viską dar kartą išplakti mikseriu.
  • Reklama
  • Įpilkite 2-3 puodelius miltų ir užmaišykite gana tirštą tešlą.
    3. Įpilkite 2-3 puodelius miltų ir užmaišykite gana tirštą tešlą.
  • Įkaitinkite formą virš ugnies.
    4. Įkaitinkite formą virš ugnies.
  • Reklama
  • Tešlą dėkite į formą ir kepkite formoje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, tai užtrunka 5-7 minutes.
    5. Tešlą dėkite į formą ir kepkite formoje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, tai užtrunka 5-7 minutes.
  • Leiskite atvėsti.
    6. Leiskite atvėsti.
  • Reklama
  • Kol grybai vėsta, paruoškite glajų. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
    7. Kol grybai vėsta, paruoškite glajų. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
  • Grybus panardinkite į šokoladą, suteikdami jiems „kepures“.
    8. Grybus panardinkite į šokoladą, suteikdami jiems „kepures“.
  • Reklama
  • Jei norite, kepurėlies pabarstykite pabarstukais arba smulkintais riešutais. Grybus dėkite į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
    9. Jei norite, kepurėlies pabarstykite pabarstukais arba smulkintais riešutais. Grybus dėkite į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
  • Kad koteliai būtų balti, paruoškite lengvą baltyminį glajų. Norėdami tai padaryti, išplakite baltymus su cukraus pudra iki baltų tirštų s...
    10. Kad koteliai būtų balti, paruoškite lengvą baltyminį glajų. Norėdami tai padaryti, išplakite baltymus su cukraus pudra iki baltų tirštų smailių.
  • Reklama
  • Grybų kotelius pamirkykite kiaušinio plakinyje ir palikite išdžiūti.
    11. Grybų kotelius pamirkykite kiaušinio plakinyje ir palikite išdžiūti.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai