Sausainiai Grybukai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Sausainiai atkeliauja iš vaikystės – gražūs ir skanūs grybukai su glaistu ir pabarstukais. Apetitą keliančius ir gražios formos „Grybo“ sausainius patogu kepti formoje. Tešla yra gana riebi, todėl keptuvės netepkite riebalais, kitaip aliejus nuvarvės ant viryklės. „Grybukams“ galima pasidaryti šokoladinį ir baltąjį glajų, tada sausainiai bus ryškesni ir šventiškesni.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus1 stiklinė
-
Sviestas250 gramų
-
Grietinė0.5 litro
-
Vanilinis cukruspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Kepimo milteliai1~2 arbatiniai šaukšteliai
-
Degtinė1 arbatinis šaukštelis
-
Miltai2~3 puodeliai
-
Šokoladas250~300 gramų
-
Pabarstukaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įmuškite kiaušinius.
-
2. Tada į kiaušinius sudėkite minkštą sviestą, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir degtinę. Viską dar kartą išplakti mikseriu.
-
Reklama
-
3. Įpilkite 2-3 puodelius miltų ir užmaišykite gana tirštą tešlą.
-
4. Įkaitinkite formą virš ugnies.
-
Reklama
-
5. Tešlą dėkite į formą ir kepkite formoje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, tai užtrunka 5-7 minutes.
-
6. Leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
7. Kol grybai vėsta, paruoškite glajų. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
-
8. Grybus panardinkite į šokoladą, suteikdami jiems „kepures“.
-
Reklama
-
9. Jei norite, kepurėlies pabarstykite pabarstukais arba smulkintais riešutais. Grybus dėkite į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
-
10. Kad koteliai būtų balti, paruoškite lengvą baltyminį glajų. Norėdami tai padaryti, išplakite baltymus su cukraus pudra iki baltų tirštų smailių.
-
Reklama
-
11. Grybų kotelius pamirkykite kiaušinio plakinyje ir palikite išdžiūti.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama