Tiršta kriaušių uogienė
4 (4 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Daugelis žmonių mėgsta ryškų kriaušių uogienės skonį ir aromatą. Žiemą ypač malonu prisiminti vasarą ir patiekti uogienę prie arbatos. Arba tiršta uogienė gali būti naudojama kaip pyragų įdaras. Sureguliuokite cukraus kiekį pagal savo skonį. Turiu labai saldžią kriaušę, todėl dedu nedidelį kiekį cukraus. Jei kriaušės rūgščios, galite įdėti kilogramą cukraus ar šiek tiek daugiau. Iš šio ingredientų kiekio gaunama maždaug 1 litras ir 200 ml. tirštos uogienės.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kriaušės2 kilogramai
-
Cukrus800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Kriaušes supjaustykite gabalėliais, pirmiausia pašalinkite šerdį ir uodegas. Kriaušių skilteles sudėkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
3. Įpilkite cukraus.
-
4. Virkite ant silpnos ugnies apie valandą. Galbūt 1 valanda 30 minučių (priklausomai nuo kriaušės rūšies). Kai uogienė tampa tirštesnė, ją reikia periodiškai maišyti.
-
Reklama
-
5. Verdančią uogienę išdėliojame į sterilius stiklainius ir susukame metaliniais dangteliais.
-
6. Tirštą kriaušių uogienę galima laikyti kambario temperatūroje. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama