Grybai pomidorų padaže žiemai
3.6 (9 įvertinimai)
1 Porcija
25 val.
Apie receptą
Šiandien siūlau pasigaminti labai skanius grybus pomidorų padaže. Tai gali būti puikus užkandis arba daugelio patiekalų priedas. Užsirašykite! Toks ruošinys puikiai paįvairins jūsų stalą žiemą. Grybus galima dėti ant stalo kaip savarankišką užkandį, dėti į daržovių troškinį troškinant arba virti grybų mišinį. Ruošinį geriausia išskaidyti į mažus stiklainius, kad būtų galima nedelsiant naudoti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miško grybai1 kilogramas
-
Pomidorų pasta200 gramų
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Vanduo100 mililitrų
-
Druska1 šaukštas
-
Cukrus2 šaukštai
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodieji pipirai8 vnt
-
Gvazdikėliai1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Grybus nulupkite, surūšiuokite ir pašalinkite sugedusius ir sukirmijusius.
-
2. Grybai supjaustyti vidutinio dydžio griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite. Grybus suberkite į verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 30 min., užvirus sudėkite į sietelį ir leiskite sultiniui visiškai nuvarvėti.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus ir kepkite 10 minučių. Į grybus įpilkite pomidorų pastos.
-
4. Sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir supilkite į keptuvę su grybais ir pomidorų pasta, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite grybus 40 minučių, būkite atsargūs, kad nesudegtų. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Tada suberkite prieskonius ir troškinkite dar 7 minutes.
-
6. Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius karštu vandeniu ir soda ir nuplaukite. Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu. Užvirę geležinius dangčius pavirinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Į grybus supilkite actą, išmaišykite ir nedelsdami sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, kol visiškai atvės, tada laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
-
8. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (9 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama