Obuolių sūris
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Jei turite didelį obuolių derlių, rekomenduoju pasigaminti obuolių sūrio. Atkreipkite dėmesį į receptą! Natūralus ir sveikas desertas, kuriame galite reguliuoti cukraus kiekį ir kurti savo įvairių skonių derinius. Smagu, kai saldumynai teikia ne tik malonumą, bet ir naudą!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2 kilogramai
-
Cukrus1 puodelis
-
Migdolas1/2 stiklinės
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Apelsinų žievelė1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Tiks bet kokia obuolių veislė. Kaip kvapiąsias medžiagas galite naudoti bet kokius mėgstamus prieskonius. Labai įdomus derinys gaunamas įdėjus rausvųjų pipirų, rožių vandens, cukruoto imbiero, kardamono ir vanilės.
-
2. Gerai nuplaukite obuolius ir nusausinkite. Minkštimą ir odelę supjaustykite atsitiktinėmis dalimis, pašalinkite šerdį ir sėklas. Paruoštas obuolių skilteles sudėkite į tinkamo dydžio indą.
-
Reklama
-
3. Užpilkite migdolus šaltu vandeniu ir palikite 1–2 valandoms. Per tą laiką jie prisitrauks drėgmės. Nuimkite ploną migdolų odelę ir džiovinkite juos sausoje keptuvėje, kol atsiras būdingas riešutų kvapas. Vietoj migdolų galite naudoti bet kokius riešutus, kuriuos turite po ranka.
-
4. Į puodą su obuoliais įpilkite 2 šaukštus vandens, uždenkite puodą dangčiu ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Virkite obuolius, kol suminkštės ir masė sustings, maždaug 30 minučių. Nuimkite dangtį. Toliau virkite masę, mažindami ugnį. Kai drėgmė išgaruos, dažniau ir intensyviau maišykite masę mentele, kad ji nesudegtų. Virkite obuolių masę 1,5 valandos.
-
Reklama
-
5. Kai obuolių masė sutirštės ir įgaus karamelės atspalvį, suberkite cukrų, žievelę, cinamoną ir riešutus. Išmaišykite ir virkite dar 1–1,5 valandos. Kuo tirštesnę obuolių tyrę virsite, tuo geriau.
-
6. Paruoškite formą, geriausia su perforacija apačioje. Tai gali būti kiaurasamtis arba sietelis. Formą išklokite švaria, drėgna marle. Į ją sudėkite paruoštą obuolių masę.
-
Reklama
-
7. Uždėkite marlės galus ant viršaus ir uždėkite svorį. Įdėkite formą į indą, kuriame nutekės drėgmės perteklius. Palikite pusgaminį parai. Po to obuolių sūrį reikia pakabinti sausoje vietoje arba patiesti ant paviršiaus ir išdžiovinti periodiškai apverčiant.
-
8. Kuo ilgiau obuolių sūris džiūsta ir bręsta, tuo jis tampa skanesnis ir aromatingesnis. Po mėnesio obuolių sūris įgaus gana tankios tekstūros formą.
-
Reklama
-
9. Produktui bręstant, jis praranda daugiau nei 50 % savo svorio ir tūrio. Obuolių sūris gerai laikosi. Suvyniokite jį į kepimo popierių ir laikykite kambario temperatūroje.
-
10. Sūrį lengva supjaustyti plonais griežinėliais. Toks natūralus ir sveikas desertas gali būti įteiktas kaip saldi Kalėdų dovana.
-
Reklama
-
11. Vaisių desertas, kuris patiks vaikams.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama