Lavašas su malta mėsa
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Lavašai puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams, popietės užkandžiams arba pasiimti su savimi užkąsti į darbą ar gamtą. Juos nesunku paruošti, jie labai sotūs ir skanūs. Lavašų išeina gana daug ir, jei įmanoma, geriau juos kepti prieš patiekiant. Vienintelis nepatogumas gaminant yra tai, kad sluoksniai nėra labai sandarūs. Kad taip nenutiktų, ant viršaus galima uždėti lentą, uždėti kažką sunkaus ir kurį laiką palaikyti šaldytuve.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lavašas plonas3 gabaliukai (25 * 40 cm.)
-
Malta mėsa200 gramų
-
Pomidoras1 vnt
-
Saldžiosios paprikos1/2 vnt
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Kreminis sūris50 gramų
-
Kiaušinis2~3 vnt
-
Majonezas1 valgomasis šaukštas
-
Kečupas1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus lavašams reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves.
-
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, suberkite faršą. Visa druska, pipirai ir kepkite 7-10 minučių, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Pirmąjį lavašo sluoksnį sutepkite kečupo ir majonezo mišiniu.
-
4. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus vienu sluoksniu.
-
Reklama
-
5. Kietąjį sūrį sutarkuokite ir pusę pabarstykite ant pomidorų.
-
6. Ant viršaus uždėkite antrą lavašą ir lygiu sluoksniu aptepkite kreminiu sūriu.
-
Reklama
-
7. Atvėsintą faršą paskleiskite ant viršaus.
-
8. Išimkite paprikos sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais, pabarstykite ant faršo.
-
Reklama
-
9. Ant viršaus uždėkite trečią lavašo sluoksnį ir gerai prispauskite. Leiskite šiek tiek pastovėti ir supjaustykite gabalėliais.
-
10. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir šakute išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite augalinį aliejų švarioje keptuvėje. Kiekvieną gabalėlį pamirkykite kiaušinyje ir dėkite į karštą keptuvę. Kepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite lavašą ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama