Kiaulienos troškinys orkaitėje
4.3 (30 įvertinimai)
Apie receptą
Pasakysiu nuoširdžiai, virti kiaulienos troškinį patiems yra puiki idėja, nes savo troškinys visada būna skanus, ilgai laikomas, o prireikus galima tiesiog pašildyti. Manau, kad beveik visi jau pamiršo, kokio skonio turi būti tikras troškinys, nes gana sunku pavadinti tai, kas dabar parduodama parduotuvėse ir mėsa. Tačiau ne tik parduotuvėje galite įsigyti šio mėsos gaminio, nes kiaulienos troškinį galite pasigaminti ir orkaitėje namuose, o pats gaminimo procesas nėra toks sudėtingas. Na, o apie tai, kaip tokią mėsą naudoti kasdieniame gyvenime ir ką iš jos virti, galbūt neverta kalbėti, bet kas žino, kad šis produktas yra labai naudingas ir patogus. Galite pridėti prie bet kurio patiekalo, taip pat pasiimti su savimi indelį mėsos į iškyla ar žvejybą, kur šis skanus troškinys bus nepamainomas. Todėl būtinai pasiimkite kiaulienos troškinio kepimo orkaitėje receptą, manau, ūkyje jis pravers dar ne kartą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos mentės3 kilogramai
-
Kumpis2 kilogramai
-
Kiaulienos šoninė1 kilogramas
-
Juodųjų pipirų žirneliai60 vnt
-
Lauro lapas12 vnt
-
Kvapieji pipirai žirneliai12 vnt
-
Akmens druska6 šaukštai (vienas šaukštas kilogramui mėsos)
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Pusės litro stiklainiai12 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, pradžiai kiaulieną kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
-
2. Nuo mėsos (jei yra) nupjauname odą, o kiaulieną supjaustome gana dideliais 6-7 cm pločio gabalėliais. Juos paskirstome giliame dubenyje, pagal skonį įberiame druskos, maltų pipirų.
-
Reklama
-
3. Viską labai atsargiai išmaišome, kad kiekvienas gabalėlis gautų savo porciją druskos ir pipirų, uždengiame indą dangčiu ir paliekame kiaulieną valandai pasimarinuoti.
-
4. Kol mėsa marinuojasi, paimame 12 stiklainių ir kartu su dangteliais sterilizuojame. Į kiekvieno stiklainio dugną dedame po vieną lauro lapelį, 5 juodųjų pipirų žirnelius ir kvapnųjį žirnį, stiklainius užsukame dangteliais.
-
Reklama
-
5. Kai mėsa pasimarinuoja, pradedame dėti į stiklainius, riebius gabalėlius pakaitomis su liesais, ant viršaus dedame riebų šono gabalėlį. Dabar stiklainius susukame dangteliais, bet ne itin sandariai.
-
6. Iš orkaitės išimame kepimo skardą ir tolygiai paskirstome ant jos kilogramą druskos.
-
Reklama
-
7. Mėsos stiklainius dedame ant kepimo skardos, kad jie tiksliai stovėtų ant druskos ir nesiliestų su geležiniu kepimo skardos paviršiumi.
-
8. Kepimo skardą su stiklainiais dedame į žemiausią orkaitės pakopą (šaltą) ir įjungiame 200 laipsnių temperatūrą. Kai riebalai pradės tirpti ir pasirodys sultys, sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite mėsą 4 valandas po to, kai užvirs stiklainiuose sultys.
-
Reklama
-
9. Po keturių valandų išjunkite orkaitę ir palaukite, kol skystis bakuose nustos virti. Tada atsargiai išimkite stiklainius iš orkaitės ir sandariai užsukite dangteliais, padėkite ant servetėlėmis uždengto rankšluosčio.
-
10. Stiklainius suvyniojame į šiltą antklodę ar rankšluostį ir paliekame parai atvėsti.
-
Reklama
-
11. Tada stiklainius perkeliame į saugyklą vėsioje tamsioje patalpoje.
-
12. Tokia mėsa laikoma vienerius metus, jei reikia, ją galima pašildyti, o kaip užkandį geriau vartoti šaltą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.3/5 (30 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama