Konservuoti pomidorai skonis kaip švieži

Konservuoti pomidorai skonis kaip švieži

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlau pomidorus konservuoti savo sultyse, bet ne pomidorų sultyse. Jie išeina lygiai taip pat, kaip ir švieži. Tai labai paprasta ir skanu! Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina du 0,5 litro stiklainiai pomidorų. Šiuos pomidorus pirmą kartą gaminau praėjusiais metais ir jie man labai patiko. Jie tikrai švieži. Išbandykite patys!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidoras
    1 kilogramas
  • Cukrus
    40 gramų
  • Druska
    25 gramų
  • Česnakas
    2~3 skiltelės
  • Krapai
    50 gramų
  • Actas 9%
    10 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite pomidorus.
    1. Nuplaukite pomidorus.
  • Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite.
    2. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Sumaišykite druską su cukrumi.
    3. Sumaišykite druską su cukrumi.
  • Smulkiai supjaustykite krapus.
    4. Smulkiai supjaustykite krapus.
  • Reklama
  • Ant kiekvieno pomidoro padarykite kryžiaus formos įpjovą.
    5. Ant kiekvieno pomidoro padarykite kryžiaus formos įpjovą.
  • Užvirinkite puodą vandens ir 2–3 minutėms panardinkite pomidorus. Tada nuplaukite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
    6. Užvirinkite puodą vandens ir 2–3 minutėms panardinkite pomidorus. Tada nuplaukite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
  • Reklama
  • Mažus pomidorus supjaustykite į dvi dalis, o didelius – į keturias.
    7. Mažus pomidorus supjaustykite į dvi dalis, o didelius – į keturias.
  • Paimkite 500 ml stiklainius ir sterilizuokite juos. Į stiklainio dugną įpilkite arbatinį šaukštelį acto. Tada sudėkite pomidorų sluoksnį.
    8. Paimkite 500 ml stiklainius ir sterilizuokite juos. Į stiklainio dugną įpilkite arbatinį šaukštelį acto. Tada sudėkite pomidorų sluoksnį.
  • Reklama
  • Tada įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir cukraus.
    9. Tada įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir cukraus.
  • Kitas sluoksnis – smulkintas česnakas.
    10. Kitas sluoksnis – smulkintas česnakas.
  • Reklama
  • Tada susmulkinti krapai.
    11. Tada susmulkinti krapai.
  • Taigi, kaitaliodami visus sluoksnius, sandariai užpildykite stiklainius, palikdami kuo mažiau oro. Tačiau actą pilkite tik vieną kartą – ...
    12. Taigi, kaitaliodami visus sluoksnius, sandariai užpildykite stiklainius, palikdami kuo mažiau oro. Tačiau actą pilkite tik vieną kartą – į stiklainio dugną!
  • Uždenkite pripildytus stiklainius sterilizuotais dangteliais. Tada sudėkite juos į puodą, išklotą audiniu. Pripildykite puodą vandens, ko...
    13. Uždenkite pripildytus stiklainius sterilizuotais dangteliais. Tada sudėkite juos į puodą, išklotą audiniu. Pripildykite puodą vandens, kol jis pasieks stiklainių kraštus. Sterilizuokite stiklainius 15–20 minučių, kai vanduo puode užvirs. Tada užsandarinkite dangtelius ir apvyniokite juos šilta antklode, kol visiškai atvės, maždaug po 24 valandų. Laikykite vėsioje vietoje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai