Medžiotojo salotos žiemai

Medžiotojo salotos žiemai

3.6 (96 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Manau, kad dauguma namų šeimininkių, kad ir kaip būtų, ruošiasi pačios, ir aš nesu išimtis. Kiekvienais metais gaminu skanias salotas pagal šį receptą. Kiekvieną sezoną gaminu: uogienę, adžiką, įvairius padažus, raugintus agurkus ir salotas. Man labai patinka šios salotos, nes jose daug ingredientų. Žiemą puikiai tiks ant stalo, nes skanu ir gausu vitaminų. Šias salotas tiekiu su bet kokiu garnyru, taip pat ant šventinio stalo. Mano šeima ir visi draugai laukia tik šių salotų.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kopūstai
    1 kilogramas
  • Svogūnai
    1 kilogramas
  • Morkai
    1 kilogramas
  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Paprikos
    1 kilogramas
  • Česnakai
    10 skiltelės
  • Petražolės
    1 saujelė
  • Saulėgrąžų aliejus
    1 stiklinė
  • Druska
    75 gramų
  • Granuliuotas cukrus
    1 stiklinė
  • Actas
    150 mililitrų
  • Lauro lapas
    5 vnt
  • Juodųjų pipirų žirneliai
    10 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Morkas nulupu ir nuplaunu, tada susmulkinu stambia tarka ir dedu į dubenį.
    1. Morkas nulupu ir nuplaunu, tada susmulkinu stambia tarka ir dedu į dubenį.
  • Svogūnus nulupu ir nuplaunu šaltame vandenyje. Svogūną supjaustau pusžiedžiais.
    2. Svogūnus nulupu ir nuplaunu šaltame vandenyje. Svogūną supjaustau pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Paimu nedidelius agurkus, kad žievelė nebūtų karti, nuplaunu ir supjaustau plonais žiedeliais.
    3. Paimu nedidelius agurkus, kad žievelė nebūtų karti, nuplaunu ir supjaustau plonais žiedeliais.
  • Paprikas nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į 2 dalis, išimkite sėklas ir daržovę supjaustykite plonomis juostelėmis.
    4. Paprikas nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į 2 dalis, išimkite sėklas ir daržovę supjaustykite plonomis juostelėmis.
  • Reklama
  • Petražoles nuplaukite ir smulkiai sukapokite, česnaką taip pat nulupu ir supjaustau nedideliais gabalėliais.
    5. Petražoles nuplaukite ir smulkiai sukapokite, česnaką taip pat nulupu ir supjaustau nedideliais gabalėliais.
  • Smulkiai supjaustykite kopūstą. Paimu didelį puodą, kad būtų lengviau maišyti, supilu visas paruoštas daržoves, supilu saulėgrąžų aliejų,...
    6. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Paimu didelį puodą, kad būtų lengviau maišyti, supilu visas paruoštas daržoves, supilu saulėgrąžų aliejų, lauro lapą, druską, granuliuotą cukrų ir juodųjų pipirų žirnelius, išmaišau ir palieku 60 min.
  • Reklama
  • Puodą su daržovėmis padedu ant ugnies, verdu ant silpnos ugnies apie 15 minučių, retkarčiais pamaišau, o pačioje pabaigoje pilu actą.
    7. Puodą su daržovėmis padedu ant ugnies, verdu ant silpnos ugnies apie 15 minučių, retkarčiais pamaišau, o pačioje pabaigoje pilu actą.
  • Stiklainius sterilizuoju, perpilu į juos paruoštas salotas, užsuku ir gaminius palieku kambario temperatūroje 1-2 dienas. Po to padėjau į...
    8. Stiklainius sterilizuoju, perpilu į juos paruoštas salotas, užsuku ir gaminius palieku kambario temperatūroje 1-2 dienas. Po to padėjau į sandėliuką saugojimui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (96 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai