Tarkuotos morkos žiemai
3.8 (22 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Jei nežinote, kaip išsaugoti morkas iki pavasario ar kito derliaus, peržiūrėkite šį receptą. Ant jo morkos nepradės augti, nepūs ir nenuvys, nes jos jau paruoštos. Morkas galima imti bet kokio dydžio, ypač jei nesate tikri, kad jų užteks iki pavasario. Ir tokias konservuotas morkas galima laikyti metus. Geriausia suskaidyti į mažus indelius, aš ruošiu 0,5 litro stiklainiuose, o atidarius minimaliai laikau šaldytuve. Morkas galima dėti į sriubą, pagrindinius patiekalus, galima kaip įprastai virti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos1 kilogramas
-
Druska1 šaukštas
-
Actas 9%1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus morkoms ruošti.
-
2. Morkas nulupkite ir gerai nuplaukite, sutarkuokite su smulkia tarka. Į dubenį su tarkuotomis morkomis įberkite druskos ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Stiklainius gerai išskalaukite karštu vandeniu ir soda ir apverskite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo. Virkite dangčius 10 minučių ant vidutinės ugnies. Sutarkuotas morkas sandariai sudėkite į stiklainius ir užpilkite actu.
-
4. Į puodą įdėkite švarią šluostę ir ant jos padėkite stiklainius taip, kad jie nesiliestų. Supilkite šiltą vandenį ir uždenkite dangteliais. Užvirkite ant vidutinės ugnies, sumažinkite ugnį, sterilizuokite morkas 40 minučių. Susukite, suvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
5. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (22 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama