Minkštos bandelės su bruknių įdaru
  • Porcijos: 10-12
    Gaminimo laikas: 4 val. 10 min.

Minkštos bandelės su bruknių įdaru

Bruknių bandelės yra labai minkštos, tiesiog tirpstantys burnoje su šiek tiek rūgštumo įdare. Norėdami išsikepti bandeles pagal šį receptą nusiteikite skirti daugiau laiko kadangi užtrunka tešlos paruošimas.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Pienas
    300 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    150 mililitrų
  • Sausos greitai veikiančios mielės
    15 gramų
  • Kiaušinis
    4 vnt
  • Bulvių krakmolas
    50 gramų
  • Cukrus
    275 gramai (200
  • Kviečių miltai
    760 gramų
  • Bruknė
    350 gramų
  • Sviestas
    40 gramų
  • Druska
    1/2 šaukštelio
  • Kaip pagaminti

    Minkštos bandelės su bruknių įdaru
  • 1.
    Nuotrauka
    Pirmiausia užminkykite tešlą. Norėdami tai padaryti, praskieskite mieles įkaitintoje stiklinėje pieno (150 ml). Leiskite pastovėti 10-25 minutes. Tada įpilkite šiek tiek miltų ir sumaišykite. Pagal savo konsistenciją masė turėtų būti panaši į tirštą grietinę.
  • 2.
    Nuotrauka
    Uždenkite folija, palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol pasidarys skrybėlė.
  • 3.
    Nuotrauka
    Dideliame dubenyje, kuriame išminkysime visą tešlą, šiek tiek išplaktus kiaušinius sumaišykite su augaliniu aliejumi, druska ir cukrumi (75 g).
  • 4.
    Nuotrauka
    Sumaišome stiklinę pašildyto pieno (150 ml.), Mūsų paruoštą tešlą (nuo pirmo punkto) ir kiaušinių-aliejaus mišinį.
  • 5.
    Nuotrauka
    Į gautą mišinį supilkite miltus. Gerai išmaišykite šaukštu.
  • 6.
    Nuotrauka
    Užminkykite tešlą, suformuokite iš jos bandelę. Tešla turi būti lygi. Nepatingėkite minkyti: kuo geriau minkysite, tuo skanesnės bus bandelės.
  • 7.
    Nuotrauka
    Įdedame į didelę formą, suteptą augaliniu aliejumi. Uždengiame plėvele ar rankšluosčiu, dedame į šiltą vietą ir paliekame pusantros valandos. Tešlos tūris turėtų būti maždaug dvigubas.
  • 8.
    Nuotrauka
    Praėjus šiam laikui, tešlą reikia dar kartą išminkyti, o tada palikti dar pusvalandžiui ar valandai šiltoje vietoje. Tuo tarpu eikime prie įdaro: bruknes sumaišykite su 200 g cukraus.
  • 9.
    Nuotrauka
    Švelniai sumaišome uogas su cukrumi, kad sultys per daug neišsiskirtų iš jų. Į mišinį įpilkite krakmolo, sumaišykite - ir įdaras paruoštas.
  • 10.
    Nuotrauka
    Šiuo metu mūsų tešla atrodo taip.
  • 11.
    Nuotrauka
    Tiesą sakant, dabar įdomiausia dalis: lipdome bandeles. Kad būtų aiškiau, pažiūrėkite į nuotraukas. Lengvai patepkite rankas augaliniu aliejumi. Rankomis nuo tešlos atplėšiame mažą gabalėlį, rankomis minkome šį gabalėlį į bandelę. Į bandelės centrą įdėkite šaukštelį įdaro, užfiksuokite kraštus. Tešla yra labai minkšta, todėl tokias bandeles gaminti yra vienas malonumas.
  • 12.
    Nuotrauka
    Bandeles dėkite ant lengvai sviestu išteptos kepimo skardos.
  • 13.
    Nuotrauka
    Bandeles sutepkite plaktu kiaušiniu.
  • 14.
    Nuotrauka
    Leiskite bandelėms pastovėti 10–15 minučių, tada pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • 15.
    Nuotrauka
    Paruoštus bandeles galima lengvai patepti sviestu ir 10 minučių uždengti rankšluosčiu. Po to bandelės su bruknėmis bus visiškai paruoštos. Skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą