Grybų salotos žiemai

Grybų salotos žiemai

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei jums pasisekė tapti kvapiųjų grybų savininku, tuomet tikrai turėtumėte pabandyti namuose paruošti skanias ir gana paprastas salotas žiemai su grybais. Jei nežinote, kaip gaminti žiemos salotas su grybais, būtinai atkreipkite dėmesį į šią parinktį. Mažiausias ingredientų kiekis sukuria puikų ansamblį, todėl paruošimas yra labai skanus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    1 kilogramas
  • Svogūnai
    5~6 vnt
  • Morkos
    3 vnt
  • Aliejus
    500 mililitrai
  • Pomidorų padažas arba pasta
    200 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    pagal skonį
  • Kvapieji pipirai
    pagal skonį
  • Actas
    2~3 lašai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia turite kruopščiai nuplauti grybus. Tada perpjaukite juos per pusę arba į 3 dalis, priklausomai nuo grybų dydžio. Supilkite van...
    1. Pirmiausia turite kruopščiai nuplauti grybus. Tada perpjaukite juos per pusę arba į 3 dalis, priklausomai nuo grybų dydžio. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Pasūdykite ir suberkite grybus. Užvirus užpilkite 2-3 lašus acto ir troškinkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Tada nupilkite vandenį, gerai nuplaukite grybus po tekančiu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Svogūnus ir morkas nulupkite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas sutarkuokite vidutine arba stambia tarka.
    2. Svogūnus ir morkas nulupkite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas sutarkuokite vidutine arba stambia tarka.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite aliejų ir leiskite gerai įkaisti. Tada atsargiai suberkite daržoves į aliejų ir troškinkite ant silpnos ugnies retkarči...
    3. Į puodą supilkite aliejų ir leiskite gerai įkaisti. Tada atsargiai suberkite daržoves į aliejų ir troškinkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės.
  • Kai svogūnai ir morkos suminkštės, į puodą galima įdėti grybų ir pomidorų padažo (galima naudoti prieš tai vandeniu praskiestą pastą). Pa...
    4. Kai svogūnai ir morkos suminkštės, į puodą galima įdėti grybų ir pomidorų padažo (galima naudoti prieš tai vandeniu praskiestą pastą). Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, jei norite, pridėkite lauro lapų ir kitų prieskonių. Palikite troškintis dar 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Stiklainius ir dangtelius būtina paruošti iš anksto – juos reikia sterilizuoti ir išdžiovinti, kad nebūtų drėgmės. Atsargiai sudėkite sal...
    5. Stiklainius ir dangtelius būtina paruošti iš anksto – juos reikia sterilizuoti ir išdžiovinti, kad nebūtų drėgmės. Atsargiai sudėkite salotas į stiklainį ir užsukite. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite stiklainius sterilizuoti 20-25 minutes. Tada apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite atvėsti. Tokios žieminės salotos su grybais puikiai laikosi namuose vėsiose ir tamsiose patalpose.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai