Piemenų pyragas
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Anksčiau tokie pyragai buvo laikomi vargšų maistu. Tačiau šiandien piemenų pyragas yra skani ir nepretenzinga vakarienė, kurią nesunkiai galima paversti šventine vakariene. Tereikia maltos mėsos, bulvių ir daržovių. Piemenų pyragas – labai sotus patiekalas, idealiai tinkantis sočiam šeimos maistui. Šis patiekalas patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Jei norite, į bulvių košę galite įberti smulkintų džiovintų arba šviežių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar krapų.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta jautiena700 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Virtos bulvės4 vnt
-
Šiltas pienas100 mililitrų
-
Sviestas2 šaukštai
-
Konservuotos pupelės100 gramų
-
Kietasis sūris70 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Jautienos faršą kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
-
2. Į mėsą suberkite susmulkintą svogūną ir išmaišykite. Kepkite dar 3 minutes.
-
Reklama
-
3. Įpilkite pomidorų pastos ir troškinkite mėsą 15 minučių.
-
4. Į keptuvę suberkite pupeles ir mėsą kepkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
-
Reklama
-
5. Paruoškite košę atskirame inde. Išvirtas bulves sutrinkite su pienu ir sviestu.
-
6. Paruoštą faršą dėkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
7. Uždenkite bulvių koše.
-
8. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite pyragą 220 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama