Marinuoti grybai žiemai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
12 val.
Apie receptą
Marinuoti grybai yra vienas iš mano mėgstamiausių grybų. O kaip nemylėti šių putlių, kvapnių grybų, kurie gali būti užkandis, pyragų įdaras ar priedas prie salotų. Marinuotus grybus geriausia laikyti šaltoje, tamsioje vietoje. Kai kurie verda iš karto, bet aš po valymo kelioms valandoms mirkau šaltame vandenyje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grybai700 gramų
-
Vanduo400 mililitrų
-
Cukrus4 šaukštai
-
Druska3 arbatiniai šaukšteliai
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Gvazdikas2 vnt
-
Juodasis pipiras6 (žirneliai)
-
Kvapieji pipirai4 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Krapaipagal skonį
-
Krienų lapai1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Grybus išrūšiuokite, nuvalykite, nupjaukite kojelių apačią ir gerai nuplaukite. Galite pamirkyti porą valandų šaltame vandenyje, tada nuplaukite.
-
Reklama
-
3. Grybus sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir druska (1 litrui vandens 1 valgomasis šaukštas druskos). Užvirinkite ir troškinkite 40 minučių. Grybus nusausinkite kiaurasamtyje, nuplaukite šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
-
4. Visus prieskonius, žoleles suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite marinatą 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Išvirusius grybus suberkite į puodą, užpilkite actu ir virkite 25 minutes ant silpnos ugnies.
-
6. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius karštame vandenyje su soda ir gerai išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu, aš tai darau mikrobangų krosnelėje. Virkite dangčius 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Paruoštus grybus sudėkite į stiklainius, uždarykite dangtelius ir apvyniokite, kol visiškai atvės, apversdami.
-
8. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama