Marinuoti grybai žiemai

Marinuoti grybai žiemai

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
12 val.

Apie receptą

Marinuoti grybai yra vienas iš mano mėgstamiausių grybų. O kaip nemylėti šių putlių, kvapnių grybų, kurie gali būti užkandis, pyragų įdaras ar priedas prie salotų. Marinuotus grybus geriausia laikyti šaltoje, tamsioje vietoje. Kai kurie verda iš karto, bet aš po valymo kelioms valandoms mirkau šaltame vandenyje.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    700 gramų
  • Vanduo
    400 mililitrų
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Druska
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Actas 9%
    2 šaukštai
  • Gvazdikas
    2 vnt
  • Juodasis pipiras
    6 (žirneliai)
  • Kvapieji pipirai
    4 vnt
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Krapai
    pagal skonį
  • Krienų lapai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Grybus išrūšiuokite, nuvalykite, nupjaukite kojelių apačią ir gerai nuplaukite. Galite pamirkyti porą valandų šaltame vandenyje, tada nup...
    2. Grybus išrūšiuokite, nuvalykite, nupjaukite kojelių apačią ir gerai nuplaukite. Galite pamirkyti porą valandų šaltame vandenyje, tada nuplaukite.
  • Reklama
  • Grybus sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir druska (1 litrui vandens 1 valgomasis šaukštas druskos). Užvirinkite ir troškinkite ...
    3. Grybus sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir druska (1 litrui vandens 1 valgomasis šaukštas druskos). Užvirinkite ir troškinkite 40 minučių. Grybus nusausinkite kiaurasamtyje, nuplaukite šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
  • Visus prieskonius, žoleles suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite marinatą 5 minutes.
    4. Visus prieskonius, žoleles suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite marinatą 5 minutes.
  • Reklama
  • Išvirusius grybus suberkite į puodą, užpilkite actu ir virkite 25 minutes ant silpnos ugnies.
    5. Išvirusius grybus suberkite į puodą, užpilkite actu ir virkite 25 minutes ant silpnos ugnies.
  • Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius karštame vandenyje su soda ir gerai išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu pa...
    6. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir dangtelius karštame vandenyje su soda ir gerai išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu, aš tai darau mikrobangų krosnelėje. Virkite dangčius 10 minučių.
  • Reklama
  • Paruoštus grybus sudėkite į stiklainius, uždarykite dangtelius ir apvyniokite, kol visiškai atvės, apversdami.
    7. Paruoštus grybus sudėkite į stiklainius, uždarykite dangtelius ir apvyniokite, kol visiškai atvės, apversdami.
  • Sėkmės ruošiantis!
    8. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai