Paprikos žiemai

Paprikos žiemai

4.8 (6 įvertinimai)

6 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Skanus, aromatingas saldžiųjų paprikų ir pomidorų ruošinys. Puikiai tiks prie mėsos ir žuvies produktų, taip pat prie makaronų ar bulvių. Marinuotos paprikos su pomidorais pomidorų padaže – skanus ir ryškus užkandis, kuris žiemą pravers ne kartą. Rekomenduoju iš karto paruošti dvigubą arba trigubą porciją.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Paprikos
    1 kilogramas (saldžiosios)
  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Pomidorų sultys
    500 mililitrai (tirštos)
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Actas 9%
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Papriką išvalykite ir supjaustykite į 4-6 dalis.
    2. Papriką išvalykite ir supjaustykite į 4-6 dalis.
  • Reklama
  • Sudėkite paprikas į verdantį vandenį ir virkite 3-4 minutes.
    3. Sudėkite paprikas į verdantį vandenį ir virkite 3-4 minutes.
  • Tada greitai perdėkite į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimo procesą. Tada perkelkite paprikas į lėkštę.
    4. Tada greitai perdėkite į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimo procesą. Tada perkelkite paprikas į lėkštę.
  • Reklama
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
    5. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Į pomidorų sultis įdėkite druskos, cukraus, aliejaus, acto ir užvirinkite.
    6. Į pomidorų sultis įdėkite druskos, cukraus, aliejaus, acto ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Paprikas ir pomidorus sudėkite į švarius ir sterilizuotus stiklainius.
    7. Paprikas ir pomidorus sudėkite į švarius ir sterilizuotus stiklainius.
  • Supilkite verdančias pomidorų sultis.
    8. Supilkite verdančias pomidorų sultis.
  • Reklama
  • Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite į puodą su karštu vandeniu. Sterilizuokite nuo virimo momento 20 minučių.
    9. Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite į puodą su karštu vandeniu. Sterilizuokite nuo virimo momento 20 minučių.
  • Išimkite stiklainius ir iš karto sandariai uždarykite. Apverskite dangteliais žemyn ir apvyniokite šilta antklode. Palikite, kol visiškai...
    10. Išimkite stiklainius ir iš karto sandariai uždarykite. Apverskite dangteliais žemyn ir apvyniokite šilta antklode. Palikite, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Perkelkite į vėsią laikymo vietą. Gero apetito!
    11. Perkelkite į vėsią laikymo vietą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.8/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai