Purus omletas su pienu orkaitėje

Purus omletas su pienu orkaitėje

4 (8 įvertinimai)

2 Porcijos
27 min.

Apie receptą

Omletas arba kiaušinienė yra populiariausias pusryčių patiekalas. Kai kurie ruošia jį su pienu ar grietine, plakdami, kol susidarys purus mišinys. Aš jums papasakosiu, kaip iškepti omletą orkaitėje. Šis gaminimo būdas nuo įprasto skiriasi tuo, kad kiaušiniai neplakami, o tik šiek tiek pamaišomi šakute. Norint išlaikyti omleto aukštį, reikės nedidelio kepimo indo. Valgykite iškart po kepimo. Galite įdėti dešros, sūrio ar žolelių.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    500 mililitrų
  • Sviestas
    20 gramų
  • Kiaušinis
    5 vnt
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną.
    1. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną.
  • Viską sumaišykite šakute, bet neplakite, tiesiog pradurkite trynius ir lengvai išmaišykite.
    2. Viską sumaišykite šakute, bet neplakite, tiesiog pradurkite trynius ir lengvai išmaišykite.
  • Reklama
  • Pasūdykite mišinį ir vėl išmaišykite.
    3. Pasūdykite mišinį ir vėl išmaišykite.
  • Gilią formą uždenkite folija ir patepkite sviestu.
    4. Gilią formą uždenkite folija ir patepkite sviestu.
  • Reklama
  • Į formą supilkite kiaušinių ir pieno mišinį.
    5. Į formą supilkite kiaušinių ir pieno mišinį.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 minučių.
    6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite omletą iš orkaitės ir atsargiai išimkite iš formos. Patiekite omletą iš karto po kepimo.
    7. Išimkite omletą iš orkaitės ir atsargiai išimkite iš formos. Patiekite omletą iš karto po kepimo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (8 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai