Kepta kiauliena, įdaryta obuoliais ir spanguolėmis
  • Porcijos: 4
    Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

Kepta kiauliena, įdaryta obuoliais ir spanguolėmis

Norėdami skaniai pavalgyti ypatingai progai, paruoškite kiaulienos kepsnį, įdarytą obuoliais ir spanguolėmis. Dalinuosi labai skaniu receptu, kaip paruošti šį stebuklą. Galite pasiimti bet kokią mėsą: nugarinę, kumpį. Patiekalo akcentas yra įdaras ir padažas. Acto, obuolių ir spanguolių rūgštingumas minkština bet kokią mėsą, suteikia jai sultingumo, o sidras turi įdomų skonį. Vietoj sidro galite įpilti obuolių sulčių, tai absoliučiai negadina skonio, tačiau su sidru skonis yra ryškesnis. Garnyrui puikiai tinka šviežios arba keptos ant grotelių daržovės. Išbandykite šį receptą, manau, liksite patenkinti!

  • Reikalingi ingridientai:

  • Kiauliena
    1 kilogramas
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Džiovintos spanguolės
    1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčių miltai
    1 valgomasis šaukštas
  • Sidras
    1 stiklinė
  • Imbiero šaknis
    20 gramų
  • Uskus stalas
    100 mililitrų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Rudasis cukrus
    2 šaukštai
  • Džiovinti raudonieji pipirai
    1 žiupsnelis
  • Kaip pagaminti

    Kepta kiauliena, įdaryta obuoliais ir spanguolėmis
  • 1.
    Nuotrauka
    Paruoškime mėsą. Supjaustykite gabalėlį, kad gautumėte tolygų sluoksnį. Plakite plaktuku, kad mėsa būtų vienodo storio.
  • 2.
    Nuotrauka
    Obuolius smulkiai supjaustykite, suberkite džiovintas spanguoles, cukrų ir išmaišykite.
  • 3.
    Nuotrauka
    Tada įdarą įdėkite į gilų puodą, įpilkite sidro, acto, imbiero, garstyčių ir prieskonių. Užvirkite, pavirkite 5–7 minutes.
  • 4.
    Nuotrauka
    Obuolius ir uogas perpilkite į blenderio dubenį ir sumalkite į košę. Sirupą grąžinkite ant ugnies ir išgarinkite. Sirupo turėtų likti perpus mažiau.
  • 5.
    Nuotrauka
    Mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirais ir ant viršaus uždėkite lygų obuolių ir uogų įdaro sluoksnį.
  • 6.
    Nuotrauka
    Patieskite foliją. Susukite mėsą į ritinį. Gražiai suriškite ritinį, kad neprarastų formos, o įdaras liktu viduje. Tepkite viską sirupu.
  • 7.
    Nuotrauka
    Suvyniokite ritinį į foliją keliais sluoksniais. 1 valandą nusiųskite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • 8.
    Nuotrauka
    Po valandos atlenkite foliją ir vėl patepkite sirupu. Šaukite į orkaitę dar 15 minučių, be folijos.
  • 9.
    Nuotrauka
    Išimkite mėsą iš orkaitės, vėl suvyniokite į foliją ir leiskite jai 10 minučių pastovėti.


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą