Šviežių kopūstų salotos
4.2 (5 įvertinimai)
Apie receptą
Šviežių kopūstų salotos – puikus pasirinkimas lengvam užkandžiui ar priedas prie pagrindinio patiekalo. Jos paruošiamos greitai ir lengvai, yra liesos ir lengvai virškinamos. Šviežių kopūstų salotos yra bene populiariausias garnyras prie kotletų paprastose valgyklose. Tiesą sakant, šios salotos puikiai dera su dauguma mėsos patiekalų, o pačios salotos gali būti puikus pasirinkimas lengvam užkandžiui. Minimalus ingredientų kiekis, minimalios pastangos (salotos paruoštos taip paprastai, kad recepto su nuotraukomis tikrai nereikia) – ir visiškai skanios salotos ant jūsų stalo. Gero apetito! PS. Beje, šios salotos yra ir maistinių medžiagų sandėlis. Ypač diabetikams, nes kopūstuose angliavandenių praktiškai nėra (yra, bet labai mažai), gerina medžiagų apykaitą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir apskritai visais būdais gerina sergančiųjų diabetu sveikatą. Taigi – mieli diabetikai, receptas kaip tik jums.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Česnakai3 skiltelės
-
Saulėgrąžų aliejus3~4 šaukštai
-
Actas1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. 300 gramų baltųjų kopūstų nuplaukite po šaltu vandeniu, nulupkite svogūnus ir morkas.
-
2. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite kubeliais, o česnaką susmulkinkite arba permeskite per česnako spaudą.
-
4. Visas daržoves sudėkite į vieną dubenį.
-
Reklama
-
5. Salotas užpilkite saulėgrąžų aliejumi ir actu, įberkite šiek tiek cukraus ir druskos. Gerai išmaišykite – ir šviežių kopūstų salotos yra paruoštos!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama