Troškintos paprikos su malta mėsa
4.2 (14 įvertinimai)
7 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Dažniausiai gaminame savaitgaliais, kai susirenka visi giminaičiai. Kiekvienam malonu pasilepinti tokiomis skaniomis, sultingomis, minkštomis ir kvapniomis paprikomis. Daugelis mano draugų šį patiekalą kepa orkaitėje, bet aš asmeniškai gaminu tik troškintas paprikas, nes taip patiekalas gaunasi daug sultingesnis, o ir pačios paprikos tampa labai minkštos. Kitu atveju mano troškintų paprikų su malta mėsa receptas gana tradicinis, šio patiekalo skonis turėtų patikti daugeliui, tad būtinai gaminkite.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Saldžiosios paprikos7 vnt
-
Malta mėsa300~350 gramų (kiauliena + jautiena)
-
Ryžiai80 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Grietinė3 šaukštai
-
Lauro lapas3 vnt
-
Džiovintos kalendros1 arbatinis šaukštelis
-
Utskhosuneli
-
Augalinis aliejus30 mililitrų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, nupjaukite paprikų viršūnes, išimkite iš jų sėklas ir kruopščiai nuplaukite daržoves po tekančiu vandeniu.
-
2. Į grūstuvą suberkite česnaką, druską ir prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Dabar pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su grietine bei puse česnako ir prieskonių mišinio. Į padažą įpilkite pusę litro vandens, lauro lapą ir šaukštą augalinio aliejaus, viską gerai išmaišykite.
-
4. Iki auksinės rudos spalvos pakepintą svogūną ir iš anksto išvirtus ryžius (greičiau net kiek nepakankamai išvirusius) sumaišome su malta mėsa. Į faršą suberkite likusį česnako ir prieskonių mišinį, pagal skonį pasūdykite. Viską gerai išmaišome.
-
Reklama
-
5. Kiekvieną papriką įdarykite paruoštu mėsos įdaru.
-
6. Paprikas paskirstome į puodą ar keptuvę storomis sienelėmis, papriką uždengiame iš viršaus anksčiau nupjautomis kepurėlėmis.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę supilkite pomidorų ir grietinės padažą ir padėkite ant stiprios ugnies.
-
8. Kai tik skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite paprikas 40-45 minutes.
-
Reklama
-
9. Kai paprikos taps minkštos, galite išjungti ugnį ir leisti patiekalui dar pasitroškinti 10-15 minučių. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (14 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama