Troškintos paprikos su malta mėsa

Troškintos paprikos su malta mėsa

4.2 (14 įvertinimai)

7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Dažniausiai gaminame savaitgaliais, kai susirenka visi giminaičiai. Kiekvienam malonu pasilepinti tokiomis skaniomis, sultingomis, minkštomis ir kvapniomis paprikomis. Daugelis mano draugų šį patiekalą kepa orkaitėje, bet aš asmeniškai gaminu tik troškintas paprikas, nes taip patiekalas gaunasi daug sultingesnis, o ir pačios paprikos tampa labai minkštos. Kitu atveju mano troškintų paprikų su malta mėsa receptas gana tradicinis, šio patiekalo skonis turėtų patikti daugeliui, tad būtinai gaminkite.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Saldžiosios paprikos
    7 vnt
  • Malta mėsa
    300~350 gramų (kiauliena + jautiena)
  • Ryžiai
    80 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Grietinė
    3 šaukštai
  • Lauro lapas
    3 vnt
  • Džiovintos kalendros
    1 arbatinis šaukštelis
  • Utskho
    suneli
  • Augalinis aliejus
    30 mililitrų
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, nupjaukite paprikų viršūnes, išimkite iš jų sėklas ir kruopščiai nuplaukite daržoves po tekančiu vandeniu.
    1. Taigi, nupjaukite paprikų viršūnes, išimkite iš jų sėklas ir kruopščiai nuplaukite daržoves po tekančiu vandeniu.
  • Į grūstuvą suberkite česnaką, druską ir prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
    2. Į grūstuvą suberkite česnaką, druską ir prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Dabar pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su grietine bei puse česnako ir prieskonių mišinio. Į padažą įpilkite pus...
    3. Dabar pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su grietine bei puse česnako ir prieskonių mišinio. Į padažą įpilkite pusę litro vandens, lauro lapą ir šaukštą augalinio aliejaus, viską gerai išmaišykite.
  • Iki auksinės rudos spalvos pakepintą svogūną ir iš anksto išvirtus ryžius (greičiau net kiek nepakankamai išvirusius) sumaišome su malta ...
    4. Iki auksinės rudos spalvos pakepintą svogūną ir iš anksto išvirtus ryžius (greičiau net kiek nepakankamai išvirusius) sumaišome su malta mėsa. Į faršą suberkite likusį česnako ir prieskonių mišinį, pagal skonį pasūdykite. Viską gerai išmaišome.
  • Reklama
  • Kiekvieną papriką įdarykite paruoštu mėsos įdaru.
    5. Kiekvieną papriką įdarykite paruoštu mėsos įdaru.
  • Paprikas paskirstome į puodą ar keptuvę storomis sienelėmis, papriką uždengiame iš viršaus anksčiau nupjautomis kepurėlėmis.
    6. Paprikas paskirstome į puodą ar keptuvę storomis sienelėmis, papriką uždengiame iš viršaus anksčiau nupjautomis kepurėlėmis.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite pomidorų ir grietinės padažą ir padėkite ant stiprios ugnies.
    7. Į keptuvę supilkite pomidorų ir grietinės padažą ir padėkite ant stiprios ugnies.
  • Kai tik skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite paprikas 40-45 minutes.
    8. Kai tik skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite paprikas 40-45 minutes.
  • Reklama
  • Kai paprikos taps minkštos, galite išjungti ugnį ir leisti patiekalui dar pasitroškinti 10-15 minučių. Gero apetito visiems!
    9. Kai paprikos taps minkštos, galite išjungti ugnį ir leisti patiekalui dar pasitroškinti 10-15 minučių. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (14 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai