Bulvių rutuliukai su malta mėsa
3.2 (5 įvertinimai)
8
Porcijos
45 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Tai labai įdomus bulvių ir mėsos užkandis. Atrodo originaliai, patogu valgyti ir skanu. Užsirašykite receptą, kaip gaminti bulvių rutuliukus su malta mėsa. Prašome nustebinti savo svečius! Patiekalą galite patiekti su įvairiais padažais (pomidorų, grietinėlės, sūrio), taip pat su daržovėmis ir garnyru. Šio išsamaus nuotraukų recepto dėka pagaliau sužinosite receptą, kaip iš įprasto produktų rinkinio paruošti originalų užkandžių patiekalą bet kokiai progai.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Daržovės-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės5 vnt
-
Malta mėsa300 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Džiūvėsėliaipagal poreikį
-
Druska, prieskoniaipagal skonį
-
Rafinuotas aliejuspagal poreikį
Kaip pagaminti
-
1. Bulves sutarkuojame, nuspaudžiame sultis ir įmušame kiaušinį.
-
2. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
3. Svogūną nulupkite, gana smulkiai supjaustykite, suberkite į faršą, pasūdykite, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
-
4. Formuojame rutuliukus: šaukštu imame bulvių masę, viduryje padarome įdubą, kur dedame šaukštelį faršo, kraštelius sutvirtiname ir susukame rutulį.
-
5. Apkepimui kiaušinį įmuškite į indą ir išplakite, į kitą supilkite džiūvėsėlius, kiekvieną rutuliuką pirmiausia apvoliokite kiaušinyje, po to – džiūvėsėliuose.
-
6. Puode arba keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, į karštą aliejų sumeskite rutuliukus, kepkite apie dešimt minučių, tada apverskite ir dar tiek pat pakepinkite.