Obuolių uogienė
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Vaikystėje man labai patiko sūrio pyragaičiai su uogiene. Juose uoginė buvo tiršta, saldi ir visada valgoma pirms. Vėliau sužinojau, kad obuolių uogienę lengva paruošti. Svarbu prisiminti, kad uogienei jums reikia nuluptų obuolių skiltelių ir be sėklų. Taip pat atsižvelkite į tai, kad virimo laikas gali skirtis nuo vienos valandos iki pusantros valandos. Taip yra dėl skirtingo obuolių sultingumo.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas (nuluptų griežinėlių svoris)
-
Cukrus600 gramų
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nulupkite obuolius, išvalykite sėklas. Perkelkite į puodą, įpilkite cukraus, įpilkite vandens. Palikite kambario temperatūroje 8 valandas.
-
Reklama
-
3. Pasibaigus nurodytam laikui, obuoliai duos sulčių ir bus daugiau skysčio. Uždėkite puodą ant ugnies. Troškinkite nuo vienos valandos iki pusantros valandos (priklausomai nuo obuolių). Retkarčiais pamaišykite.
-
4. Praėjus laikui, obuolių skiltelės taps skaidrios, skysčio praktiškai nebus. Puodą nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. Trintuvu sutrinkite obuolių skilteles iki vientisos pastos. Masė turėtų būti tiršta, jei pakabinsite šaukštu, uogienė neturėtų slysti žemyn. Grąžinkite puodą ant ugnies. Užvirkite.
-
6. Sudėkite karštą uogienę į stiklainius, dedant lengvai paspauskite šaukštu.
-
Reklama
-
7. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius, apvyniokite antklode ir palaikykite apie parą, tada galima padėti į laikymo vietą. Obuolių uogienė gerai išsilaiko kambario temperatūroje.
-
8. Iš nurodyto ingredientų skaičiaus buvo gautas vienas 0,8 litro stiklainis. Skanių ruošinių jums!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama