Itališka vakarienė

Itališka vakarienė

5 (1 įvertinimai)

2

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jei turite pakuotę makaronų, šviežios maltos mėsos ir pomidorų padažo - laikas itališko stiliaus vakarienei! Maltos mėsos ir pomidorų padažas Italijoje yra ne tik „Bolonijos“! Mėsos kukuliai su švelniu mocarelos ir raudonėlio skoniu papuoš bet kokią vakarienę! Rekomenduoju išbandyti! Greita ir skanu!

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Mėsa / # Daržovės
  • Reikalingi ingridientai:

  • Maltos mėsos mišinys
    500 gramų
  • Žalias svogūnas
    1/2 vnt
  • Petražolės
    1/2 vnt
  • Duonos trupiniai
    1/2 puodelio
  • Tarkuota mocarelos
    1 stiklinė
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pomidorų padažas
    1 stiklinė
  • Raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Makaronai
    1,5 puodelio
  • Tarkuotas parmezanas
    1~2 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti

  • Itališka vakarienė
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Itališka vakarienė
    2. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su duonos trupiniais, tarkuota mocarela, svogūnais ir petražolėmis. Įkulkite kiaušinį ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
  • Itališka vakarienė
    3. Faršą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Itališka vakarienė
    4. Padarykite vidutinio dydžio kotletus. Išdėstykite ant lenelės.
  • Itališka vakarienė
    5. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Išdėstykite kotletus ir kepkite iš vienos pusės, kol paraus.
  • Itališka vakarienė
    6. Apverskite ir kepkite toliau, uždengę, porą minučių.
  • Itališka vakarienė
    7. Per tą laiką uždėkite virti makaronus.
  • Itališka vakarienė
    8. Į keptuvę supilkite pomidorų padažą. Į padažą įpilkite šiek tiek vandens iš makaronų, išmaišykite iki mėgstamo tirštumo. Ant patiekalo pabarstykite raudonėlį, sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę 10 minučių.
  • Itališka vakarienė
    9. Sudėkite makaronus ant lėkščių, o ant jų išdėliokite kotletus su padažu.
  • Itališka vakarienė
    10. Ant viršaus truputis tarkuoto parmezano, žiupsnelis šviežių petražolių, taurė gero vyno, belissimo! Gražaus vakaro! l
  • Itališka vakarienė
    11. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai