Greitas obuolių vyniotinis
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Šiandien noriu paneigti mitą, kad vyniotinis pyragas yra sunkūs ir reikalauja daug laiko. Šį obuolių ir džiovintų bruknių vyniotinį galima paruošti greitai ir praktiškai vienu ypu. Pradėkime! Paprastai biskvitinis vyniotinis ruošiamas atskirai nuo įdaro ar grietinėlės. Šis vyniotinis daromas vienu ypu. Obuolius geriau naudoti saldžiarūgščius. Jei neturite bruknių, jas galite pakeisti džiovintomis spanguolėmis, razinomis ar smulkintomis džiovintomis vyšniomis. Riešutus taip pat galima paimti pagal savo skonį.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis2 vnt
-
Cukrus60 gramų
-
Vanilinis cukrus5 gramai
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Obuoliai350 gramų
-
Saulėje džiovintos bruknės35 gramai
-
Graikiniai riešutai30 gramų
-
Cukraus pudra1 valgomasis šaukštas
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia greitam obuolių vyniotiniui su bruknėmis pagaminti.
-
2. Stambiai supjaustykite graikinius riešutus ir kepkite sausoje keptuvėje 5 minutes ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite ir įkulkite kiaušinius į dubenį. Aš naudoju 1 litro puodą.
-
4. Į kiaušinius įpilkite cukraus ir nedidelį žiupsnelį druskos.
-
Reklama
-
5. Kiaušinius ir cukrų plakite 5-6 minutes iki purumo.
-
6. Miltus persijokite per smulkų sietelį ir įmaišykite į kiaušinių masę. Dažniausiai persijoju tiesiai į masės dubenį.
-
Reklama
-
7. Švelniai sumaišykite mentele iki vientisos masės. Nemaišykite ilgai, kad oro burbuliukai nesprogtų ir biskvitas liktų minkštas.
-
8. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Obuolius nulupkite ir išimkite šerdį. Obuolius sutarkuokite ant rupios trintuvės ir išspauskite sultis. Ant popieriaus vienodu sluoksniu išdėliokite obuolius.
-
Reklama
-
9. Bruknes tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio.
-
10. Skrudintus riešutus paskleiskite ant obuolių sluoksnio su bruknėmis.
-
Reklama
-
11. Gautą biskvitinę tešlą supilkite ant obuolių sluoksnio viršaus ir išlyginkite. Lengviausias būdas tai padaryti yra plastikinė mentele.
-
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol suminkštės.
-
13. Sudrėkinkite švarų rankšluostį ir gerai išsunkite. Ištieskite rankšluostį ant stalo ir apverskite biskvitą taip, kad popierius būtų ant viršaus. Nuvalykite popieriaus paviršių drėgna šluoste arba šlapiomis rankomis ir nuimkite.
-
Reklama
-
14. Tvirtai susukite vyniotinį rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
-
15. Išskleiskite rankšluostį ir padėkite vyniotinį ant pjaustymo lentos, siūlės puse žemyn. Pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite, kaip norite.
-
16. Mūsų greitas obuolių vyniotinis su bruknėmis yra paruoštas. Supjaustykite ir patiekite su kava, arbata ar tiesiog pienu.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama