Greitas obuolių vyniotinis

Greitas obuolių vyniotinis

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Šiandien noriu paneigti mitą, kad vyniotinis pyragas yra sunkūs ir reikalauja daug laiko. Šį obuolių ir džiovintų bruknių vyniotinį galima paruošti greitai ir praktiškai vienu ypu. Pradėkime! Paprastai biskvitinis vyniotinis ruošiamas atskirai nuo įdaro ar grietinėlės. Šis vyniotinis daromas vienu ypu. Obuolius geriau naudoti saldžiarūgščius. Jei neturite bruknių, jas galite pakeisti džiovintomis spanguolėmis, razinomis ar smulkintomis džiovintomis vyšniomis. Riešutus taip pat galima paimti pagal savo skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Cukrus
    60 gramų
  • Vanilinis cukrus
    5 gramai
  • Kvietiniai miltai
    100 gramų
  • Obuoliai
    350 gramų
  • Saulėje džiovintos bruknės
    35 gramai
  • Graikiniai riešutai
    30 gramų
  • Cukraus pudra
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia greitam obuolių vyniotiniui su bruknėmis pagaminti.
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia greitam obuolių vyniotiniui su bruknėmis pagaminti.
  • Stambiai supjaustykite graikinius riešutus ir kepkite sausoje keptuvėje 5 minutes ant silpnos ugnies.
    2. Stambiai supjaustykite graikinius riešutus ir kepkite sausoje keptuvėje 5 minutes ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Nuplaukite ir įkulkite kiaušinius į dubenį. Aš naudoju 1 litro puodą.
    3. Nuplaukite ir įkulkite kiaušinius į dubenį. Aš naudoju 1 litro puodą.
  • Į kiaušinius įpilkite cukraus ir nedidelį žiupsnelį druskos.
    4. Į kiaušinius įpilkite cukraus ir nedidelį žiupsnelį druskos.
  • Reklama
  • Kiaušinius ir cukrų plakite 5-6 minutes iki purumo.
    5. Kiaušinius ir cukrų plakite 5-6 minutes iki purumo.
  • Miltus persijokite per smulkų sietelį ir įmaišykite į kiaušinių masę. Dažniausiai persijoju tiesiai į masės dubenį.
    6. Miltus persijokite per smulkų sietelį ir įmaišykite į kiaušinių masę. Dažniausiai persijoju tiesiai į masės dubenį.
  • Reklama
  • Švelniai sumaišykite mentele iki vientisos masės. Nemaišykite ilgai, kad oro burbuliukai nesprogtų ir biskvitas liktų minkštas.
    7. Švelniai sumaišykite mentele iki vientisos masės. Nemaišykite ilgai, kad oro burbuliukai nesprogtų ir biskvitas liktų minkštas.
  • Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Obuolius nulupkite ir išimkite šerdį. Obuolius sutarkuokite ant rupios trintuvės ir i...
    8. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Obuolius nulupkite ir išimkite šerdį. Obuolius sutarkuokite ant rupios trintuvės ir išspauskite sultis. Ant popieriaus vienodu sluoksniu išdėliokite obuolius.
  • Reklama
  • Bruknes tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio.
    9. Bruknes tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio.
  • Skrudintus riešutus paskleiskite ant obuolių sluoksnio su bruknėmis.
    10. Skrudintus riešutus paskleiskite ant obuolių sluoksnio su bruknėmis.
  • Reklama
  • Gautą biskvitinę tešlą supilkite ant obuolių sluoksnio viršaus ir išlyginkite. Lengviausias būdas tai padaryti yra plastikinė mentele.
    11. Gautą biskvitinę tešlą supilkite ant obuolių sluoksnio viršaus ir išlyginkite. Lengviausias būdas tai padaryti yra plastikinė mentele.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol suminkštės.
    12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių, kol suminkštės.
  • Sudrėkinkite švarų rankšluostį ir gerai išsunkite. Ištieskite rankšluostį ant stalo ir apverskite biskvitą taip, kad popierius būtų ant v...
    13. Sudrėkinkite švarų rankšluostį ir gerai išsunkite. Ištieskite rankšluostį ant stalo ir apverskite biskvitą taip, kad popierius būtų ant viršaus. Nuvalykite popieriaus paviršių drėgna šluoste arba šlapiomis rankomis ir nuimkite.
  • Reklama
  • Tvirtai susukite vyniotinį  rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
    14. Tvirtai susukite vyniotinį rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  • Išskleiskite rankšluostį ir padėkite vyniotinį ant pjaustymo lentos, siūlės puse žemyn. Pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite, kaip no...
    15. Išskleiskite rankšluostį ir padėkite vyniotinį ant pjaustymo lentos, siūlės puse žemyn. Pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite, kaip norite.
  • Mūsų greitas obuolių vyniotinis su bruknėmis yra paruoštas. Supjaustykite ir patiekite su kava, arbata ar tiesiog pienu.
    16. Mūsų greitas obuolių vyniotinis su bruknėmis yra paruoštas. Supjaustykite ir patiekite su kava, arbata ar tiesiog pienu.
  • Skanaus!
    17. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai