Morkų pyragas su graikiniais riešutais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Morkų pyragas su graikiniais riešutais – kvapnus, švelnus ir drėgnos tekstūros. Cinamono ir graikinių riešutų aromatas ypač skaniai pabrėžia kepinį. Atkreipkite dėmesį į receptą! Morkų pyragą su graikiniais riešutais galima kepti vienoje formoje arba mažose formelėse. Kad pyragas būtų dar kvapnesnis, į tešlą galite įberti šiek tiek citrusinių vaisių žievelės arba malto imbiero.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos160 gramų
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Cukrus100 gramų
-
Aliejus100 mililitrų
-
Graikiniai riešutai75 gramų
-
Malto cinamono1/4 arbatinių šaukštelių
-
Kepimo milteliai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite peiliu ir pakepinkite sausoje keptuvėje keletą minučių, kol atsiras būdingas kvapas.
-
2. Į dubenį įmuškite 3 mažus (arba 2 didelius) kiaušinius. Suberkite cukrų, išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
3. Supilkite bekvapį augalinį aliejų, sumaišykite.
-
4. Suberkite persijotus miltus, cinamoną ir kepimo miltelius.
-
Reklama
-
5. Tešlą gerai išmaišykite šluotele.
-
6. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į tešlą kartu su riešutais. Kruopščiai išmaišykite tešlą.
-
Reklama
-
7. Tešlą lygiu sluoksniu dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Sutelkite dėmesį į savo orkaitę. Pyragą persmeikite mediniu iešmeliu ir patikrinkite, ar jis paruoštas. Ištraukus jis turi likti sausas.
-
8. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
-
Reklama
-
9. Patiekite pyragą su pienu ar kava. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama