Morkų pyragas su graikiniais riešutais

Morkų pyragas su graikiniais riešutais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Morkų pyragas su graikiniais riešutais – kvapnus, švelnus ir drėgnos tekstūros. Cinamono ir graikinių riešutų aromatas ypač skaniai pabrėžia kepinį. Atkreipkite dėmesį į receptą! Morkų pyragą su graikiniais riešutais galima kepti vienoje formoje arba mažose formelėse. Kad pyragas būtų dar kvapnesnis, į tešlą galite įberti šiek tiek citrusinių vaisių žievelės arba malto imbiero.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Morkos
    160 gramų
  • Kvietiniai miltai
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    2~3 vnt
  • Cukrus
    100 gramų
  • Aliejus
    100 mililitrų
  • Graikiniai riešutai
    75 gramų
  • Malto cinamono
    1/4 arbatinių šaukštelių
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite peiliu ir pakepinkite sausoje keptuvėje keletą minučių, ko...
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite peiliu ir pakepinkite sausoje keptuvėje keletą minučių, kol atsiras būdingas kvapas.
  • Į dubenį įmuškite 3 mažus (arba 2 didelius) kiaušinius. Suberkite cukrų, išmaišykite šluotele.
    2. Į dubenį įmuškite 3 mažus (arba 2 didelius) kiaušinius. Suberkite cukrų, išmaišykite šluotele.
  • Reklama
  • Supilkite bekvapį augalinį aliejų, sumaišykite.
    3. Supilkite bekvapį augalinį aliejų, sumaišykite.
  • Suberkite persijotus miltus, cinamoną ir kepimo miltelius.
    4. Suberkite persijotus miltus, cinamoną ir kepimo miltelius.
  • Reklama
  • Tešlą gerai išmaišykite šluotele.
    5. Tešlą gerai išmaišykite šluotele.
  • Morkas sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į tešlą kartu su riešutais. Kruopščiai išmaišykite tešlą.
    6. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į tešlą kartu su riešutais. Kruopščiai išmaišykite tešlą.
  • Reklama
  • Tešlą lygiu sluoksniu dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Sutelkite dėmesį į savo orkai...
    7. Tešlą lygiu sluoksniu dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Sutelkite dėmesį į savo orkaitę. Pyragą persmeikite mediniu iešmeliu ir patikrinkite, ar jis paruoštas. Ištraukus jis turi likti sausas.
  • Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
    8. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
  • Reklama
  • Patiekite pyragą su pienu ar kava. Gero apetito!
    9. Patiekite pyragą su pienu ar kava. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai