Morkų blynai

Morkų blynai

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Siūlau morkų blynų receptą. Purūs, skanūs ir sveiki! Morkos puikiai tinka pusryčiams visai šeimai. Blynai gali būti paruošti saldžiai arba pikantiškai, kaip ir mano. Tavo pasirinkimas! Morkos arba morkų blynai dažnai patiekiami pusryčiams ar popietės užkandžiui. Net ir pats mažiausias išrankus suvalgo juos ant abiejų skruostų. Galite gaminti saldų morkų variantą ir patiekti su medumi, kondensuotu pienu ar grietine. Labai rekomenduoju paįvairinti pusryčius įdomiais ir skaniais blynais! Jei gaminate su miltais, įberkite šiek tiek kepimo miltelių arba sodos. Kad šie blyneliai būtų sveikesni, juos galima kepti orkaitėje.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žalios morkos
    400 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Manų kruopos
    2~3 šaukštai
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Manų kruopas, jei pageidaujama, galima pakeisti miltais. Pieną, galima pakeisti kefyru ar grietine, taip p...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Manų kruopas, jei pageidaujama, galima pakeisti miltais. Pieną, galima pakeisti kefyru ar grietine, taip pat bus skanu.
  • Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka, pasūdykite.
    2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka, pasūdykite.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Masę gerai išmaišykite.
    3. Įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Masę gerai išmaišykite.
  • Supilkite manų kruopas.
    4. Supilkite manų kruopas.
  • Reklama
  • Gerai išmaišykite tešlą.
    5. Gerai išmaišykite tešlą.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite morkų masę į blynelių formą, sumažinkite ugnį iki žemesnės nei vidutinės ir kepkite po dangč...
    6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite morkų masę į blynelių formą, sumažinkite ugnį iki žemesnės nei vidutinės ir kepkite po dangčiu iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
  • Reklama
  • Paruoštus blynus patiekite su grietine. Skanaus!
    7. Paruoštus blynus patiekite su grietine. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai