Morkų blynai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Siūlau morkų blynų receptą. Purūs, skanūs ir sveiki! Morkos puikiai tinka pusryčiams visai šeimai. Blynai gali būti paruošti saldžiai arba pikantiškai, kaip ir mano. Tavo pasirinkimas! Morkos arba morkų blynai dažnai patiekiami pusryčiams ar popietės užkandžiui. Net ir pats mažiausias išrankus suvalgo juos ant abiejų skruostų. Galite gaminti saldų morkų variantą ir patiekti su medumi, kondensuotu pienu ar grietine. Labai rekomenduoju paįvairinti pusryčius įdomiais ir skaniais blynais! Jei gaminate su miltais, įberkite šiek tiek kepimo miltelių arba sodos. Kad šie blyneliai būtų sveikesni, juos galima kepti orkaitėje.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žalios morkos400 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Manų kruopos2~3 šaukštai
-
Pienas100 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus2~3 šaukštai (kepimui)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Manų kruopas, jei pageidaujama, galima pakeisti miltais. Pieną, galima pakeisti kefyru ar grietine, taip pat bus skanu.
-
2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka, pasūdykite.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Masę gerai išmaišykite.
-
4. Supilkite manų kruopas.
-
Reklama
-
5. Gerai išmaišykite tešlą.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite morkų masę į blynelių formą, sumažinkite ugnį iki žemesnės nei vidutinės ir kepkite po dangčiu iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
-
Reklama
-
7. Paruoštus blynus patiekite su grietine. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama