Keptas pomidorų padažas

Keptas pomidorų padažas

5 (3 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Namų šeimininkėms noriu pasiūlyti paprastą ir labai šaunų pomidorų padažo iš orkaitėje keptų pomidorų receptą. Aromatingas, pikantiškas ir nepaprastai skanus padažas. Pabandyk tai! Šį šaunų padažą galima naudoti kaip priedą prie mėsos, daržovių, makaronų. Be šių ingredientų, į receptą visada galite pridėti mėgstamų prieskonių ir aromatinių žolelių. Šį padažą galima patiekti iš karto arba pasigaminti ir laikyti šaldytuve.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    2 kilogramai
  • Česnakai
    6~7 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus
    50 mililitrų
  • Žalumynai
    pagal skonį (petražolės, bazilikas, čiobreliai)
  • Druskos ir pipirų
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nedelsdami įjunkite orkaitę ir leiskite įkaisti iki 230 laipsnių.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nedelsdami įjunkite orkaitę ir leiskite įkaisti iki 230 laipsnių.
  • Pomidorus nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei pageidaujate, iš jų galite atsargiai išimti sėklas....
    2. Pomidorus nuplaukite, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei pageidaujate, iš jų galite atsargiai išimti sėklas. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką. Druska, pipirai pagal skonį, pagardinkite žolelėmis.
  • Reklama
  • Kepimo skardą dėkite į orkaitę, kepkite pomidorus 45-55 minutes.
    3. Kepimo skardą dėkite į orkaitę, kepkite pomidorus 45-55 minutes.
  • Iškeptus pomidorus sudėkite į maišytuvo dubenį, susmulkinkite į tyrę.
    4. Iškeptus pomidorus sudėkite į maišytuvo dubenį, susmulkinkite į tyrę.
  • Reklama
  • Šviežias žoleles nuplaukite ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį ir vėl susmulkinkite. Galite pridėti daugiau drusk...
    5. Šviežias žoleles nuplaukite ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį ir vėl susmulkinkite. Galite pridėti daugiau druskos ar prieskonių pagal skonį. Štai ir viskas, padažas paruoštas. Galima supilti į švarius stiklainius ir įdėti į šaldytuvą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai