Greitas pyragas su šaldytomis mėlynėmis
3.6 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Uogų pyragai visada būna sėkmingi. Šiandien siūlau išsikepti trapios tešlos pyragą su mėlynėmis ir grietinės įdaru. Jį lengva pagaminti, o jo skonis patiks visai šeimai. Pyragui siūlau naudoti šaldytas mėlynes. Prieš dedant ant tešlos, uogos neturėtų būti atšildytos. Pakanka, kad uogos suyra atskirai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės300 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Kvietiniai miltai300~320 gramų
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušinis3 vnt. (1 vnt.
-
Cukrus7 šaukštai (4 šaukštai
-
Krakmolas2 šaukštai (įdarui, plius 1 šaukštelis
-
Grietinė400 gramų (įdarui, plius 1 valgomasis šaukštas
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
-
Reklama
-
3. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į dubenį. Sutrinkite rankomis į trupinius.
-
4. Į sviesto-miltų trupinius supilti grietinę, kiaušinį. Užminkykite tešlą.
-
Reklama
-
5. Paruošta tešla turi būti minkšta, lanksti ir nelipti prie rankų. Paimkite 26 cm skersmens formą, sutepkite ją plonu aliejaus sluoksniu. Jame paskirstykite paruoštą tešlą. Išdėstykite šonus. Apačioje dažnai pradurkite šakute. Formą su tešla 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
-
6. Padarykite užpildą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, cukrų ir krakmolą.
-
Reklama
-
7. Kruopščiai sumaišykite ingredientus, kad nebūtų gabalėlių. Užpildas paruoštas.
-
8. Atskirame dubenyje sumaišykite mėlynes su kukurūzų krakmolu. Švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Pasibaigus nurodytam laikui, formą su tešla išimkite iš šaldytuvo. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 7 minutėms. Tada ištraukite iš orkaitės ir suberkite mėlynes.
-
10. Įdarą užpilkite ant uogų. Paskirstyti. Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutes.
-
Reklama
-
11. Po nurodyto laiko išimkite iškepusį pyragą. Palikti atvėsti formoje.
-
12. Kai pyragas gerai atvės, patiekite jį. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama