Baltieji ridikai su majonezu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Ridikėlių patiekalai nėra dažnas svečias ant mūsų stalų. Šiandien siūlau jums paruošti paprastas ir pikantiškas salotas, kurios puikiai paįvairins jūsų pietus. Salotose nėra jokių brangių ingredientų, bet jos labai skanios! Šios salotos gali būti pagamintos iš juodųjų, žaliųjų arba daikono ridikėlių. Paruošto ridikėlio pamirkymas sušvelnins jo aštrų kvapą ir aitrų skonį, o nuplikytas svogūnas suteiks salotoms saldumo. Jei naudojate saldžius salotinius svogūnus, jų nereikia nuplikyti. Galite patiekti iš karto, bet geriau, jei leisite joms pastovėti šaldytuve 1–2 valandas, kad ridikėliai prisigertų majonezo.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ridikėlis300 gramų
-
Svogūnas100 gramų
-
Majonezas120 gramų
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite ir nuplaukite ridikėlius ir svogūną.
-
2. Ridikėlius sutarkuokite korėjietiška morkų tarka arba supjaustykite plonomis juostelėmis. Jei ridikėliai tankūs, galite juos sutarkuoti stambia tarka. Ridikėlius sudėkite į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir 10–15 minučių palaikykite, tada sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 5 minutėms. Nuplikytą svogūną sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
-
4. Salotų dubenyje sumaišykite ridikėlius, svogūną ir pagardinkite majonezu. Salotas pasūdykite, išmaišykite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama