Marinuota silkė su svogūnais
3.8 (23 įvertinimai)
2 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Norite skanios marinuotos silkės su virtomis bulvėmis ar tiesiog su juoda duona? Tada šis paprastas receptas kaip tik jums. Dėl to gausite būtent tai, ko norėjote: švelnią ir skanią žuvį. Gardi marinuota silkė, su marinuotais svogūnais ir su juoda duona... kas iš jūsų nemėgsta tokio sumuštinio? O su virtomis bulvėmis be galo skanu! Marinuotą silkę paruošti labai paprasta. Jei susidursite su labai sūria silke, marinavus pagal šį receptą ji taps labai skani: visa druska pateks į marinatą. O jei silkė beveik nesūdyta, į marinatą įberkite trečdalį šaukštelio druskos – ir viskas išeis labai skanu!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūdyta silkė1 vnt
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Kvapieji pipirai3 vnt
-
Cukrus0.5 arbatinio šaukštelio
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Actas 6%1 šaukštas
-
Aliejus2~3 šaukštai
-
Vanduo3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausiai nuvalome silkę, išrenkame visus kaulus.
-
2. Ir gauname du filė gabaliukus.
-
Reklama
-
3. Supjaustykite filė griežinėliais.
-
4. Marinato paruošimas žuviai. Į nedidelį dubenį supilkite karštą vandenį, įberkite juodųjų ir kvapiųjų pipirų, cukraus, acto ir augalinio aliejaus. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Svogūną nulupkite, supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais.
-
6. Ir dedame į stiklainį sluoksniais: svogūnus ir žuvies griežinėlius. Lauro lapą sulaužykite į gabalus ir įdėkite tarp sluoksnių.
-
Reklama
-
7. Viską užpilame marinatu, stiklainį užsukame dangteliu ir dedame į šaldytuvą 7-8 valandoms. Marinavimo metu stiklainį porą kartų pakratome arba apverčiame, kad marinatas pasiskirstytų po žuvį.
-
8. Ir galiausiai gauname skanią lengvai sūdytą silkę su saldžiarūgščiais svogūnais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (23 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama