Paprika aliejuje žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Labai paprastas ir sėkmingas raudonųjų paprikų paruošimo žiemai receptas. Paprikų griežinėliai aromatingi, nebyra, sodraus skonio. Idealiai tinka žiemai! Rinkitės prinokusias, bet tvirtas, nepažeistas paprikas. Paprikų griežinėliai laikant nepraranda skonio. Žiemą toks preparatas akimirksniu išnyksta. Tinka prie mėsos, paukštienos, grūdų patiekalų ar bulvių. Išeiga 3 stiklainiai po 500 ml.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paprikos2.5 kilogramo
-
Druska1 šaukštas
-
Cukrus4 šaukštai
-
Actas60 mililitrų (9%)
-
Saulėgrąžų aliejus100 mililitrų (rafinuotas)
-
Vanduo400 mililitrų
-
Kvapiųjų pipirų žirneliai5~7 vnt
-
Juodųjų pipirų žirneliai5~7 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime ingredientus.
-
2. Į puodą suberkite druską, cukrų ir pipirus.
-
Reklama
-
3. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus.
-
4. Supilkite vandenį ir padėkite puodą ant ugnies.
-
Reklama
-
5. Paprikas nuvalome ir supjaustome griežinėliais.
-
6. Į puodą su marinatu sudėkite paprikų skilteles.
-
Reklama
-
7. Suberkite susmulkintą česnaką ir uždenkite dangčiu. Užvirus virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
-
8. Aliejuje verdančias paprikas sudėkite į sterilius stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais. Palikite apverstus po antklode, kol visiškai atvės. Paprika aliejuje yra paruošta.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama