Paprika aliejuje žiemai

Paprika aliejuje žiemai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Labai paprastas ir sėkmingas raudonųjų paprikų paruošimo žiemai receptas. Paprikų griežinėliai aromatingi, nebyra, sodraus skonio. Idealiai tinka žiemai! Rinkitės prinokusias, bet tvirtas, nepažeistas paprikas. Paprikų griežinėliai laikant nepraranda skonio. Žiemą toks preparatas akimirksniu išnyksta. Tinka prie mėsos, paukštienos, grūdų patiekalų ar bulvių. Išeiga 3 stiklainiai po 500 ml.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Paprikos
    2.5 kilogramo
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Actas
    60 mililitrų (9%)
  • Saulėgrąžų aliejus
    100 mililitrų (rafinuotas)
  • Vanduo
    400 mililitrų
  • Kvapiųjų pipirų žirneliai
    5~7 vnt
  • Juodųjų pipirų žirneliai
    5~7 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime ingredientus.
    1. Paruoškime ingredientus.
  • Į puodą suberkite druską, cukrų ir pipirus.
    2. Į puodą suberkite druską, cukrų ir pipirus.
  • Reklama
  • Įpilkite saulėgrąžų aliejaus.
    3. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus.
  • Supilkite vandenį ir padėkite puodą ant ugnies.
    4. Supilkite vandenį ir padėkite puodą ant ugnies.
  • Reklama
  • Paprikas nuvalome ir supjaustome griežinėliais.
    5. Paprikas nuvalome ir supjaustome griežinėliais.
  • Į puodą su marinatu sudėkite paprikų skilteles.
    6. Į puodą su marinatu sudėkite paprikų skilteles.
  • Reklama
  • Suberkite susmulkintą česnaką ir uždenkite dangčiu. Užvirus virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
    7. Suberkite susmulkintą česnaką ir uždenkite dangčiu. Užvirus virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  • Aliejuje verdančias paprikas sudėkite į sterilius stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais. Palikite apverstus po antklode, kol ...
    8. Aliejuje verdančias paprikas sudėkite į sterilius stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais. Palikite apverstus po antklode, kol visiškai atvės. Paprika aliejuje yra paruošta.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai