Žirnių sriuba žiemai
5 (3 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Pasiruoškite apetitą keliančią ir sveiką sriubą, kuri žiemą taps išsigelbėjimu. Tereikia iš sandėliuko paimti žirnių sriubą, supilti į sultinį ir po 15 minučių sriuba paruošta. Be žirnių, naudojame morkas, svogūnus, šiek tiek česnako. Įpilkime šiek tiek acto. Pabandykite paruošti žirnių sriubą žiemai, aš tikiu, kad jums patiks ją naudoti savo mityboje žiemą.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žirniai1 puodelis
-
Vanduo4 stiklinės
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Actas 9%2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Žirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
-
2. Virkite žirnius, kol suminkštės - 2-2,5 valandos. Žirniai turi tapti minkšti.
-
Reklama
-
3. Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite su vidutine tarka.
-
4. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Į keptuvę suberkite morkas ir svogūnus, suberkite susmulkintą česnaką – pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
-
Reklama
-
5. Susmulkinkite žirnelius iki tyrės konsistencijos.
-
6. Į puodą su žirnių tyre įberkite morkų, svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį.
-
Reklama
-
7. Sriubą verdame 20 minučių ir supilame actą, išmaišome.
-
8. Išdėliokite sriubą į sterilius stiklainius ir užsukite steriliu dangteliu. Padėkite aukštyn kojomis, uždenkite antklode, po dienos perkelkite į sandėliuką.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama