Žirnių sriuba žiemai

Žirnių sriuba žiemai

5 (4 įvertinimai)

2 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Pasiruoškite apetitą keliančią ir sveiką sriubą, kuri žiemą taps išsigelbėjimu. Tereikia iš sandėliuko paimti žirnių sriubą, supilti į sultinį ir po 15 minučių sriuba paruošta. Be žirnių, naudojame morkas, svogūnus, šiek tiek česnako. Įpilkime šiek tiek acto. Pabandykite paruošti žirnių sriubą žiemai, aš tikiu, kad jums patiks ją naudoti savo mityboje žiemą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žirniai
    1 puodelis
  • Vanduo
    4 stiklinės
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 9%
    2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Žirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
    1. Paruoškite ingredientus. Žirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Virkite žirnius, kol suminkštės - 2-2,5 valandos. Žirniai turi tapti minkšti.
    2. Virkite žirnius, kol suminkštės - 2-2,5 valandos. Žirniai turi tapti minkšti.
  • Reklama
  • Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite su vidutine tarka.
    3. Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite. Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite su vidutine tarka.
  • Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Į keptuvę suberkite morkas ir svogūnus, suberkite susmulkintą česnaką – pakepinkite kelias minut...
    4. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Į keptuvę suberkite morkas ir svogūnus, suberkite susmulkintą česnaką – pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Susmulkinkite žirnelius iki tyrės konsistencijos.
    5. Susmulkinkite žirnelius iki tyrės konsistencijos.
  • Į puodą su žirnių tyre įberkite morkų, svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį.
    6. Į puodą su žirnių tyre įberkite morkų, svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Reklama
  • Sriubą verdame 20 minučių ir supilame actą, išmaišome.
    7. Sriubą verdame 20 minučių ir supilame actą, išmaišome.
  • Išdėliokite sriubą į sterilius stiklainius ir užsukite steriliu dangteliu. Padėkite aukštyn kojomis, uždenkite antklode, po dienos perkel...
    8. Išdėliokite sriubą į sterilius stiklainius ir užsukite steriliu dangteliu. Padėkite aukštyn kojomis, uždenkite antklode, po dienos perkelkite į sandėliuką.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai