Morkos žiemai
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Morkos yra geros ne tik šviežios, bet ir konservuotos. Siūlau naudingą receptą žiemai. Žiemą pravers naudingas morkų paruošimas. Marinuotos morkos turi sodrų skonį ir aromatą. Prieskonių dėka morkos gaunasi šiek tiek aštrios ir sodraus skonio. Kartais labai sunku išlaikyti morkas šviežias, jos genda, tampa minkštos, o užkonservavę jas žiemai gausite puikias daržovių atsargas ilgam.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos700 gramų
-
Druska10 gramų
-
Cukrus10 gramų
-
Actas 9 proc – 30 gramų
-
Vanduo400 mililitrų
-
Lauro lapas1~2 vnt
-
Švieži krapai, šakelės1~2 vnt
-
Pipirai5~6 vnt
-
Gvazdikai, pumpurai2 vnt
-
Augalinis aliejus30 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite gaminius pagal sąrašą.
-
2. Morkas nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Morkas ir krapus išdėliokite į švarius stiklainius.
-
4. Išvirkite marinatą: užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir prieskonius. Mums reikės lauro lapų, pipirų ir gvazdikėlių. Supilkite augalinį aliejų ir virkite marinatą 3-4 minutes, kad atsiskleistų prieskonių aromatas. Pabaigoje supilkite actą ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. orkas užpilkite karštu marinatu.
-
6. Sterilizuojamas morkas sudėkite į puodą su šiltu vandeniu, ant kurio dugno paklokite švarų skudurėlį. Puode užvirinkite vandenį ir morkas sterilizuokite 10-15 minučių.
-
Reklama
-
7. Morkų stiklainius susukite dangteliais ir leiskite visiškai atvėsti po dangteliais. Morkos paruoštos žiemai. Išeiga - 2 stiklainiai po 350-400g Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama