Klasikiniai varškėčiai orkaitėje
4.5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Skanūs, švelnūs ir visiškai neriebūs varškėčiai. Jie gali būti saldūs desertui arba pikantiški pagrindiniams patiekalams ar sumuštiniams. Paprasta, greita ir skanu! Galite naudoti bet kokio riebumo varškę. Bet nenaudokite per šlapios. Kuo daugiau joje drėgmės, tuo daugiau miltų reikės tešlai, o tai reiškia, kad varškėčiai išeis kietesni.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė180 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Cukrus2 šaukštai
-
Kvietiniai miltai80 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Soda1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Varškę galima pertrinti per sietelį arba palikti su grūdeliais.
-
2. Varškę sumaišykite su kiaušiniu.
-
Reklama
-
3. Įpilkite druskos ir cukraus. Sutrinkite šakute.
-
4. Sudėkite soda. Palaipsniui suberkite miltus ir įmaišykite į tešlą. Tešlai paruošti nereikia maišytuvo. Užtenka šakutės ar šaukšto. Varškės grūdelius galite šiek tiek sutrinti šaukštu.
-
Reklama
-
5. Paruošta varškės tešla bus gana tiršta.
-
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudrėkinkite rankas arba sutepkite jas augaliniu aliejumi. Suformuokite blynus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite varškėčius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Vadovaukitės savo orkaite.
-
Reklama
-
7. Varškėčiai šiek tiek padidės ir rudos spalvos. Išimkite juos iš orkaitės.
-
8. Varškėčiai labai skanūs pašildyti su grietine.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama