Kepta ide

Kepta ide

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Skani ir švelni ide su traškia plutele pradžiugins visus be išimties. O žuvis paruošiama labai paprastai ir greitai. Ide – karpinių šeimos žuvis, skani, bet gana kaulėta. Todėl išilginiai pjūviai daromi mažiems kaulams perpjauti. Kepimui galite naudoti miltų arba smulkių manų kruopų. Keptą ide galite patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ide
    1 vnt
  • Džiūvėsėliai
    3 šaukštai
  • Aliejus
    6 šaukštai (bekvapis)
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Česnakai
    1 skiltelė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
  • Nuvalykite ide, nupjaukite galvą, uodegą ir pašalinkite vidų. Padarykite išilginius pjūvius iš abiejų pusių per visą ilgį vieno centimetr...
    2. Nuvalykite ide, nupjaukite galvą, uodegą ir pašalinkite vidų. Padarykite išilginius pjūvius iš abiejų pusių per visą ilgį vieno centimetro atstumu.
  • Reklama
  • Pasūdykite, papipiriuokite ir apibarstykite smulkintu česnaku. Palikite žuvį 10 minučių.
    3. Pasūdykite, papipiriuokite ir apibarstykite smulkintu česnaku. Palikite žuvį 10 minučių.
  • Paruoštą ide visiškai apvoliokite džiūvėsėliuose.
    4. Paruoštą ide visiškai apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite paruoštą žuvį ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės ru...
    5. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite paruoštą žuvį ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos apie 5-7 minutes iš abiejų pusių. Iškepusią žuvį išimkite iš keptuvės ir nedelsdami patiekite karštą.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai