Kepta ide
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Skani ir švelni ide su traškia plutele pradžiugins visus be išimties. O žuvis paruošiama labai paprastai ir greitai. Ide – karpinių šeimos žuvis, skani, bet gana kaulėta. Todėl išilginiai pjūviai daromi mažiems kaulams perpjauti. Kepimui galite naudoti miltų arba smulkių manų kruopų. Keptą ide galite patiekti su bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ide1 vnt
-
Džiūvėsėliai3 šaukštai
-
Aliejus6 šaukštai (bekvapis)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Česnakai1 skiltelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
-
2. Nuvalykite ide, nupjaukite galvą, uodegą ir pašalinkite vidų. Padarykite išilginius pjūvius iš abiejų pusių per visą ilgį vieno centimetro atstumu.
-
Reklama
-
3. Pasūdykite, papipiriuokite ir apibarstykite smulkintu česnaku. Palikite žuvį 10 minučių.
-
4. Paruoštą ide visiškai apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite paruoštą žuvį ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos apie 5-7 minutes iš abiejų pusių. Iškepusią žuvį išimkite iš keptuvės ir nedelsdami patiekite karštą.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama